Sánchez anuncia rebaixes del transport i la llum i ajudes per a famílies amb “ingressos baixos”

L'executiu del PSOE i Unidas Podemos reduirà un 50% els abonaments de transport gestionats pel Govern central i rebaixarà un 30% aquells que administren les comunitats autònomes i els ajuntaments

  Pedro Sánchez, president del Govern d'Espanya (La Moncloa)
  Pedro Sánchez, president del Govern d'Espanya (La Moncloa).

  Més de 9.000 milions d’euros invertirà el Govern de Pedro Sánchez a un pla per fer front a les conseqüències econòmiques de la Guerra d’Ucraïna i l’auge de la inflació. El Consell de Ministres extraordinari del PSOE i Unidas Podemos ha acordat mesures econòmiques i socials per reduir el preu del transport i de la llum i per donar una ajuda directa de 200 euros a les famílies amb “ingressos baixos” (menys de 14.000 euros anuals), indiferentment de si són treballadors, autònoms, aturats o pensionistes.

  El Govern d’Espanya ha anunciat un nou reial decret que inclou la reducció del 50% dels abonaments de transport gestionats directament pel Ministeri de Raquel Sánchez i d’un 30% de tots aquells que administren les comunitats autònomes i els ajuntaments, com els bitllets dels trens de rodalies. El president de l’executiu central ha explicat que el seu Govern es farà càrrec del cost d’aquesta mesura des de l’1 de setembre fins al 31 de desembre del 2022.

  Reduir el preu de la llum

  El president ha defensat que un dels principals objectius actuals del Govern de coalició és reduir el preu de la llum. Amb el reial decret, es rebaixarà l’IVA de l’electricitat del 10% al 5%. Segons els càlculs de l’executiu, aquesta mesura tindrà un cost de 220 milions d’euros cada trimestre. La reducció del 21% fins al 5% ascendirà fins als 600 milions per trimestre.

  1.800 milions d’euros cada trimestre serà el cost total si se sumen les noves mesures per baixar el preu de la llum amb les que s’han dut a terme anteriorment: la pròrroga de la rebaixa de l’impost especial sobre l’electricitat i la suspensió de l’impost sobre el valor de la producció elèctrica.

  Sánchez ha anunciat que presentaran una proposició de llei per crear un impost als beneficis extraordinaris de les companyies elèctriques des del 2022. Aquesta mesura ha estat el resultat d’una de les principals disputes del Govern de coalició, ja que Unidas Podemos reclamava que es comencés a aplicar immediatament.

  El president ha explicat que es limitarà el preu màxim de la bombona de butà i que es mantindrà fins al desembre la bonificació de 0’20 cèntims d’euro per cada litre de gasolina.

  200 euros a famílies amb “ingressos baixos”

  Sánchez ha confirmat que gràcies al reial decret les pensions no contributives es revaloraran un 15%, mesura que el Govern de coalició va pactar amb EH Bildu. L’executiu també ha aprovat una ajuda directa de 200 euros per a famílies amb “ingressos baixos” (menys de 14.000 euros anuals), que la podrà rebre indistintament de si són treballadors, autònoms, aturats o pensionistes i que es podrà sol·licitar a partir del mes de juliol.

  El president del Govern central també ha anunciat que la Comissió Europea podria aprovar la setmana vinent un tercer pagament d’uns 12.000 milions d’euros dels fons europeus. Si aquesta promesa es compleix, Espanya rebria ja 31.000 milions del total dels 200.000 milions que cobrarà de Next Generation.

  (Visited 55 times, 1 visits today)
  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Feu un comentari