Catalunya aconsegueix el 32% dels fons ‘Next Generation’ per a clústers empresarials

L'agència Acció, que depèn de la Generalitat, ha destacat que les ajudes ajudaran a aplicar intel·ligència artificial (IA) al tractament de malalties mentals

Fotomuntatge sobre la Intel·ligència Artificial fet per Sujin Soman (Pixabay)
Fotomuntatge sobre la Intel·ligència Artificial fet per Sujin Soman (Pixabay).

El 32% dels fons ‘Next Generation’ per a clústers a Espanya es destinaran a agrupacions d’empreses catalanes que comparteixen recursos, cooperen i es projecten internacionalment al costat d’agents del seu entorn, com universitats i centres tecnològics. La línia Agrupacions Empresarials Innovadores (AEI) convocada pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme del Govern de Pedro Sánchez ha repartit 6’3 milions d’euros entre 16 organitzacions amb seu a Catalunya, segons les dades d’Acció, agència per a la competitivitat que depèn de la Generalitat.

Acció ha destacat les millores que es podran implementar amb aquestes ajudes. “Les empreses membres dels clústers impulsaran projectes com la robotització del sector tèxtil, la digitalització del porcí, el desenvolupament de tecnologia ‘blockchain’ per prevenir el frau al món vitivinícola i l’aplicació d’intel·ligència artificial (IA) al tractament de malalties mentals i per analitzar l’experiència a instal·lacions turístiques”, ha explicat l’agència en un comunicat, en el qual ha subratllat la importància del desenvolupament de les bateries de liti, la visió 3D i el ‘machine learning’.

Transformar el model productiu

“Els clústers tindran un paper fonamental en la repartició dels fons ‘Next Generation’ per la seva capacitat de tracció sobre les empreses que formen part i perquè són el millor espai possible per respondre als reptes col·lectius als quals hem de fer front com a societat i per transformar el model productiu català i europeu”, ha assenyalat la directora general d’Indústria i consellera delegada de Acció, Natàlia Mas i Guix.

Algunes de les agrupacions empresarials beneficiades seran Modacc (sector de la moda), Solartys (energia solar), Ciac (automoció), Indescat (esport), Packaging Clúster i el Clúster Digital, entre altres. “Resultats com aquests posen de manifest que Catalunya té un enfocament clúster molt potent que destaca a Europa i a l’estat espanyol”, ha sentenciat.

(Visited 141 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari