Batec bloqueja les portes d’estacions de Renfe per la vaga de pagament

El col·lectiu afirma que la mobilització ha estat un "èxit" i anuncia noves accions pel 25 de maig

Acció del col·lectiu Batec a l'estació de Passeig de Gràcia de Barcelona

Foto: @batec_cat

El col·lectiu juvenil Batec ha bloquejat les portes de diverses estacions de Renfe de Catalunya amb motiu de la convocatòria de la vaga de pagament, i han precintat torns a Badalona, Calella, Granollers Centre, Sabadell Centre, Sant Feliu de Llobregat i Vilassar de Mar. L’acció principal s’ha dut a terme a l’estació de Passeig de Gràcia amb Aragó de Barcelona i, mentre Batec assegura que la mobilització ha estat un “èxit”, des de Renfe assenyalen que “el seguiment és mínim”.

L’operadora de transport ha insistit que es denunciaran les persones que no paguin i que se saltin el torn de manera voluntària, i ha indicat que està a l’espera de rebre indicacions del Departament de Territori, com a titular del servei, i de l’Autoritat Del Transport Metropolità (ATM), responsable tarifari. Pel que fa a les demandes del col·lectiu Batec, Renfe assegura que “entén” les queixes dels ciutadans, però critica que la seva manera de reivindicar-se: “Si algú es cola està cometent un frau contra tots nosaltres, ja que Rodalies de Catalunya és un servei públic que paguem entre tota la ciutadania”.

La primera acció de Batec va tenir lloc el passat 4 de maig a l’estació d’Arc de Triomf i, després de la convocatòria d’aquest dimecres, han anunciat una nova jornada de mobilització el 25 de maig. El col·lectiu es queixa de la manca d’inversió per part del Govern central, així com dels retards i les avaries habituals que experimenta el servei de Rodalies de Renfe, i assenyalen Madrid pels “incompliments reiterats dels acords amb Catalunya”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.