El preu de la llum bat un nou rècord històric: 124,45 euros/MWh

Es preveu que la factura d'agost sigui la més cara de la història, amb un preu mitjà superior als 100 euros

Torres elèctriques (Pixabay)
Torres elèctriques

Foto: Pixabay

El preu mitjà diari de la llum al mercat majorista torna a batre un nou rècord històric, i aquest dilluns arribarà als 124,45 euros per megawatt-hora (MWh), superant el màxim de 122,76 euros/MWh que es va registrar el dijous 26 d’agost.

Per franges horàries, el preu màxim, de 132,92 euros/MWh,  s’ha assolit entre les 9 i les 10 del matí, i el mínim, de 112,31 euros/MWh, de 4 a 5 de la matinada, segons dades de l‘Operador del Mercat Ibèric d’Energia (OMIE). Aquestes variacions en el preu diari afecten els consumidors acollits a la tarifa regulada (PVC) -uns 10 milions-, mentre que n’estan exempts els que es troben al mercat lliure i tenen un preu pactat amb la seva companyia -uns 17 milions de consumidors-.

L’encariment dels preus dels drets d’emissió de CO2 i del gas, així com la menor contribució de les energies renovables, marquen el context de pujades que està experimentant el mercat elèctric des del passat mes de juliol. Segons dades de Facua-Consumidors en Acció, la factura de la llum d’un usuari mitjà a l’agost serà “la més cara de la història”, concretament, un 43,7% més cara en la primera quinzena respecte al mateix període de l’any passat. Així doncs, es preveu que la factura d’aquest mes tingui un preu mitjà superior als 100 euros/MWh.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides