Podemos pressiona al PSOE per complir l’acord de coalició

La formació morada proposa rebaixar els abonaments de transports a 10 euros, augmentar les pensions no contributives i ampliar el bo social, entre altres mesures socials

Pablo Fernández, portaveu de Podem.
Pablo Fernández, portaveu de Podem.

Queda només un any i mig per a les pròximes eleccions generals i Podemos ha duplicat la pressió sobre els seus socis al Govern per complir l’acord de coalició. “El PSOE ha de seguir el ritme de Podemos”, ha sentenciat Pablo Fernández, coportaveu nacional de la formació morada.

Podemos ha proposat impulsar mesures socials que permetin fer front a la crisi per la Guerra d’Ucraïna i que completin el pacte de govern amb els socialistes. Els morats consideren que han d’accelerar l’agenda legislativa social per combatre el creixement de l’extrema dreta.

La secretària general de Podemos i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha enviat als altres ministeris tres noves mesures per a la pròrroga del reial decret anticrisi que esperen que s’aprovi abans del 30 de juny. Ha plantejat un fons extraordinari de 560 milions per rebaixar els abonaments de transports a 10 euros, augmentar les pensions no contributives i ampliar el bo social.

Lloguers, impost a grans fortunes i llei mordassa

Podemos ha pressionat aquest dilluns, 6 de juny, perquè es reactivi la llei d’habitatge per regular el preu dels lloguers, que es va aprovar al febrer, la derogació de la Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com a llei mordassa i la norma per gravar a les grans fortunes que superin els 10 milions d’euros, que afectaria unes 10.000 persones en tota Espanya segons la coportaveu nacional del partit Alejandra Jacinto.

Jacinto ha denunciat que “la factura més cara que paguen els espanyols és la del lloguer” i que és un “compromís fonamental de l’acord de coalició”. La llei mordassa, ha assegurat, és necessària per al “aprofundiment democràtic”.

(Visited 111 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari