ATA denuncia que les ajudes econòmiques del govern català pels autònoms “no són suficients”

La presidenta de l’organització a Catalunya lamenta que només una minoria del sector tingui accés a la prestació de 2.000 euros i reclama més mesures de suport
Botigues tancades

La presidenta de l’Associació de Treballadors Autònoms a Catalunya (ATA), Cristina Pérez, ha assegurat que els 20 milions d’euros que el govern català ha aprovat en ajudes econòmiques pels autònoms  “no són suficients” i ho ha justificat adduint que “a la vista està el desbordament” que va experimentar el sistema informàtic fa un parell de dies per sol·licitar-les.

En una entrevista a RNE, Pérez ha lamentat que els 2.000 euros d’ajuda per autònom arribaran únicament a 10.000 dels 300.000 treballadors del sector que les podrien necessitar i creu que, donat que el sistema telemàtic no demanava cap mena de documentació per acreditar que el sol·licitant complia els requisits, hi podria haver persones que van demanar-les que no hi “tenen dret”. Per aquest motiu, considera que, un cop revisades les dades de cada demandant, "hi haurà alguns" que no compleixen les condicions i reclama, en aquest sentit, que s’obri una nova convocatòria i més ajudes econòmiques de suport al col·lectiu.

La presidenta d’ATA a Catalunya també ha denunciat que, després que els ajuts econòmics només hagin arribat a una minoria dels afectats i del col·lapse informàtic viscut, l’executiu català, a data d’avui, no s’hagi posat en contacte amb ells.

Pérez ha afirmat que els autònoms catalans estan “desesperats” i “cabrejats”,  i ha recordat, a tall d’exemple, que l’obertura d’un hotel comporta “moltes despeses inherents al propi negoci”.

D’altra banda, creu que la reobertura dels sectors de la restauració i l’hostaleria a Catalunya serà “escalonada” i que no serà immediata.

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides