Suspès l’acte institucional per l’aniversari de l’1-O a causa de la crisi de govern

Aragonès farà una declaració institucional sense la presència dels consellers de Junts

  Els membres del Govern a la Vall d'en Bas

  La crisi de govern que afecta l’executiu català ha causat la suspensió de l’acte institucional que la Generalitat tenia previst per commemorar el cinquè aniversari del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. Segons ha avançat NacióDigital, el Govern havia preparat una celebració unitària amb la presència de tots els consellers de l’executiu, però finalment només es mantindrà la declaració institucional del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

  La decisió s’ha pres arran de la “pèrdua de confiança” d’Aragonès envers el seu soci de govern, hores després de la qüestió de confiança plantejada sense previ avís per Junts, la qual va derivar en el cessament del ja exvicepresident Jordi Puigneró. Ara, la continuïtat del Govern actual està en mans de la militància del partit de Laura Borràs i Jordi Turull, que decidirà els dies 6 i 7 d’octubre si la formació abandona o no l’executiu català.

  Aquest replantejament de l’agenda institucional és la darrera conseqüència de la “deslleialtat” -com ho ha definit el president d’ERC, Oriol Junqueras– que Junts ha fet als republicans. Malgrat tot, tant el líder d’ERC com Aragonès han apostat per continuar amb l’actual Govern.

  (Visited 151 times, 1 visits today)
  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Feu un comentari