L’esquerra fa costat a Sánchez mentre el PP eleva el to a les portes de la campanya del 12M

Els mercats no castiguen el moviment del president, que es tanca a la Moncloa

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, al míting de tancament de campanya, a Getafe (Roger Pi de Cabanyes, ACN)
El líder del PSOE, Pedro Sánchez, al míting de tancament de campanya, a Getafe (Roger Pi de Cabanyes, ACN).

Les primeres vint-i-quatre hores amb Pedro Sánchez fora d’escena per meditar si vol seguir al càrrec han deixat un panorama polaritzat amb l’esquerra tancant files al voltant del president espanyol i el PP elevant el to de la mà d’Alberto Núñez Feijóo i Isabel Díaz Ayuso.

Tot plegat, a les portes de la campanya del 12-M, la campanya s’inicia aquesta mitjanit, carrera que comença amb un horitzó incert i sacsejat pel moviment a la Moncloa.

A l’espera de qualsevol novetat, el dia ha derivat en una successió de ministres, líders sindicals o socis d’investidura exhibint suport al president.

Sánchez, per la seva part, ha mantingut un hermetisme absolut, només trencat per algunes filtracions sobre com va gestar la carta on es donava fins dilluns per decidir el seu futur.

La successió d’acusacions, reaccions, retrets i especulacions que ha despertat el pas inèdit de Sánchez anunciant la seva retirada temporal de cinc dies no ha tingut un impacte destacat a les borses ni entre l’empresariat. De fet, l’Ibex-35 ha registrat guanys durant bona part del dia, especialment després de la seva obertura, quan els inversors havien de valorar la nova situació política a l’Estat. Tot i això, ha tancat el dijous amb un lleuger retrocés del 0,4% que els analistes han atribuït a unes males dades del PIB conegudes avui i, en menor mesura, a la incertesa política.

Tampoc el gran empresariat -avui hi havia actes d’empreses com el Banc Sabadell o Repsol- ha entrat a valorar directament un panorama polític que, previsiblement, continuarà marcat tot el cap de setmana per una sola incògnita: què passarà dilluns?

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari