Junts amenaça amb una moció de confiança si Aragonès no compleix el pacte de legislatura

Recela de l'acord de claredat i desafia el president a comprometre's a fer el que van acordar; el president agafa el guant, però insisteix a ser realistes i en la seva proposta

Aragonès conversa amb Batet al Parlament

Albert Batet, president del grup parlamentari de Junts, ha mostrat recels envers l’acord de claredat promogut pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, perquè “no ha complert” amb part de l’acord de legislatura. “Hem d’avançar sense demora, sense pausa i sense excuses cap a la independència”, ha apuntat Batet.

Sobre l’acord de legislatura, “no volem que aquest acord passi a la història, sinó que serveixi per fer història”. Per això, desafia el president a explicar si està disposat a posar en marxa la direcció estratègica, a reenfocar la taula de diàleg i a unificar el front de Madrid.

En la resposta, el president Aragonès ha agafat el guant i s’ha compromès a debatre els punts de l’acord de legislatura, remarcant que “els pactes s’han de complir”. Això no obstant, ha remarcat la necessitat de ser realistes. I ha insistit en la seva proposta d’acord de claredat.

En el darrer torn, Batet s’ha mostrat insatisfet per la “manca de concreció” del president. Així, ha insistit en la necessitat d’aquesta concreció i ha amenaçat al president amb una moció de confiança. El president, visiblement molest, ha declinat replicar-lo.

Josep Maria Jové (ERC) ha tancat el tens debat afirmant: “Som aquí per acompanyar el Govern, no desestabilitzar-lo. Som aquí per empènyer, no per fer recular. La cultura de la coalició és corresponsabilitat. Si no hi ha corresponsabilitat, potser és que no hi ha coalició”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides