Quin presentador de Telenotícies considera que “l’exili és molt dur”, referint-se als independentistes que han fugit de Catalunya?

GRAFCAT1773. ELNA, 21/03/2024.- El expresidente de la Generalitat Carles Puigdemont durante la conferencia que está ofreciendo en el al ayuntamiento de Elna (Francia) en la que se espera que desvelará si se presenta como candidato de JxCat a las elecciones catalanas del próximo 12 de mayo y a las elecciones europeas del 9 de junio. EFE/Enric Fontcuberta

Xavi Coral, presentador del Telenotícies migdia, el programa més vist de TV3 juntament amb el Telenotícies vespre. Presenta el TN vespre des del 2020 després d’una temporada com a corresponsal de TV3 a Brussel·les. El passat 14 d’abril, en una entrevista al digital independentista El Nacional, Coral va explicar: “jo vaig viure l’arribada a l’exili de Puigdemont quan era corresponsal a Brussel·les. Sempre he dit que anar a la presó és el pitjor que et pot passar en el món, però l’exili també és molt dur. I després d’haver viscut tants anys fora, tothom hauria de poder tornar. Jo soc molt amic de Lluís Puig, tots dos som de Terrassa. Per tant, desitjo que puguin tornar a casa i fer vida normal”.

En el decurs de l’entrevista, li pregunten al presentador del Telenotícies vespre si votarà a les eleccions al Parlament i contesta afirmativament. Li demanen si té clar el seu vot i també contesta afirmativament. La següent pregunta és: “Ets independentista?”. La seva resposta és “No és rellevant”.

El gener de l’any passat, en una entrevista al podcast Última copa, que elabora Adrià Giner, va explicar que “en l’època que vam viure el 2017 per primera vegada semblava que hi havia com un objectiu comú i que tothom remava cap allà. Que hagi acabat tant malament la veritat és que és una mica decepcionant. A veure… és com el pèndol. Hi ha moments que puja i moments que baixa. Algun dia potser tornarem a pujar”. Tal i com està el pèndol ara, Coral considera que el seu suport a l’independentisme no és rellevant. El que sí que considera rellevant és seva empatia amb Puigdemont i la resta de catalans que han fugit de Catalunya per “exilar-se” davant l’amenaça d’anar a la presó.

(Visited 5.576 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari