Quin èxit celebra el ‘laurisme’?

Laura Borràs - Foto: Parlament de Catalunya, Sergio Ramos Ladevesa

L’expresidenta del Parlament i presidenta de Junts, Laura Borràs, es manté des de fa mesos en un segon pla polític, amb Carles Puigdemont com a presidenciable del partit el 12-M i, abans, com a cap visible del partit durant les negociacions amb el PSOE per la llei d’amnistia.

No obstant això, Borràs i altres juntistes prominents dels darrers anys afins a ella tenen un motiu d’alegria la vigília de Sant Jordi: la consolidació de Lletres al Parlament, una iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) que es va posar en marxa quan la líder juntista n’era la directora.

A banda d’ella, s’han encarregat de destacar aquest fet Aurora Madaula i Francesc de Dalmases, diputats aquesta darrera legislatura que, com Borràs, semblen haver perdut pistonada i que han participat en la lectura de fragments d’autors com Montserrat Vayreda, Joan Salvat-Papasseit, Vicent Andrés Estellés i Àngel Guimerà.

Madaula, que fa uns mesos va acusar el grup parlamentari de Junts d’assetjament i de “violència silenciosa”, ha passat del 10è lloc per Barcelona del 2021 a desaparèixer enguany de les llistes.

Borràs, condemnada a quatre anys i mig de presó i 13 d’inhabilitació per l’adjudicació irregular de contractes de la ILC, ha desaparegut de la candidatura quatre anys després d’haver-la encapçalat a efectes pràctics, ja era la número 2, però Puigdemont no hauria optat a la investidura tot i ser-ne el número 1.

En canvi, sí que es manté a la llista electoral De Dalmases, que va ser sancionat pel Parlament per haver infringit el codi de conducta de la cambra, ja que es va concloure que havia intimidat una periodista a la qual recriminava com s’havia fet una entrevista a Borràs a TV3. Aquest diputat ha passat del 15è lloc al 18è per Barcelona.

(Visited 375 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari