Què se n’ha fet dels dos emissaris russos que es van reunir amb Puigdemont l’octubre del 2017?

Un és mort i a l’altre se l’ha empassat el terra. Carles Puigdemont es va reunir amb dos emissaris russos el dia abans que proclamés la independència de Catalunya. Ho va explicar el grup de mitjans d’investigació OCCRP, del qual en forma part El Periódico de Catalunya, i ho va confirmar l’ex-responsable de Política Internacional de CDC Víctor Terradellas en la seva declaració davant el jutge Joaquín Aguirre. Mentre Puigdemont li donava voltes a si convocava noves eleccions o proclamava la independència i fugia a l’estranger, es va reunir al palau de la Generalitat amb dos emissaris russos: Sergei Motin i Nicolai Sadovnikov.

De Motin l’últim que se sap és que els mitjans de comunicació russos van informar de la seva mort en un apartament de Moscou per causes desconegudes després de deixar impagada una factura de prop de 20.000 euros a la Clínica Diagonal de Barcelona per un tractament oncològic. No se sap exactament la data de la seva mort, que se situa a finals del 2018.

El portal rus Istories, que forma part del grup OCCRP, va aconseguir contactar amb Sadovnikov en el decurs de la seva investigació però va dir que no recordava gran cosa de la seva estada a Barcelona l’octubre del 2017. Va negar que tingués cap relació amb el govern rus i que negociés el suport del Kremlin a la independència a canvi de concessions per part del govern català com el reconeixement de Crimea com a part de Rússia o la conversió de Catalunya en un paradís de les criptomonedes. Els periodistes russos li van ensenyar una fotografia de Puigdemont però va dir que havia patit la Covid i que no recordava res del que havia passat abans del 2020. I després ha desaparegut del mapa.

(Visited 279 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari