El sondeig del CIS mostra el PSC guanyant el 12-M i Junts per davant d’ERC

Els partits independentistes, en una forquilla entre 60 i 67 escons, perdrien la majoria absoluta al Parlament de Catalunya

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, al XV Congrés del partit després de ser escollit cap de llista a les eleccions del 12-M (Partit dels Socialistes de Catalunya)
El primer secretari del PSC, Salvador Illa, al XV Congrés del partit després de ser escollit cap de llista a les eleccions del 12-M (Partit dels Socialistes de Catalunya).

El PSC guanyaria amb claredat les eleccions al Parlament de Catalunya, amb 39-40 escons, mentre que Junts i ERC comencen la campanya electoral gairebé empatats, segons el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS).

Concretament, el sondeig que s’ha publicat hores abans de l’inici oficial de la cursa electoral atorga a Junts un a lleuger avantatge (28-30) respecte a ERC (27-28).

El PPC, per la seva banda, passaria a ser quarta força, pujant dels 3 diputats actuals a una forquilla d’entre 13-14, seguit per Vox (8-9), Comuns Sumar (7-8) i CUP (5-7), recull l’ACN.

La majoria independentista, que actualment és de 74 diputats, es rebaixaria a una forquilla d’entre 60 i 67, fins i tot sumant dos possibles representants d’Aliança Catalana, segons les dades del mateix sondeig, de manera que no arribaria al llindar dels 68 que dona la majoria absoluta.

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari