Junts consultarà a la militància la seva continuïtat al Govern

També farà una oferta al president Aragonès i no substituirà Puigneró fins que se celebri la consulta

Turull i Borràs

Junts per Catalunya evita sortir de moment del Govern de la Generalitat i consultarà a la militància sobre la seva continuïtat a l’Executiu els pròxims 6 i 7 d’octubre. D’altra banda, el partit proposa negociar amb Esquerra fins aquest diumenge.

Aquestes són les conclusions que s’han pres a l’executiva de Junts, que s’ha reunit des de primera hora d’aquest dijous fins ben entrada la tarda i que tenia com a objectiu veure quina decisió prenien després de l’últim moviment del president Pere Aragonès, que va destituir el vicepresident Jordi Puigneró, segons han explicat la presidenta de la formació, Laura Borràs, i el seu secretari general, Jordi Turull, en roda de premsa al final de la trobada a la seu del partit.

“Farem arribar la nostra proposta a Aragonès sobre temes cabdals, unitat estratègica, la negociació sobre amnistia i autodeterminació, i la coordinació a Madrid. El president va dir que volia que prenguéssim una decisió ràpida. D’aquí a diumenge no tenim altra feina que veure si som capaços de posar-nos d’acord”, ha assegurat Turull.

D’altra banda, Borràs ha explicat que dilluns, quan ja es coneixerà la resposta del president Aragonès, l’executiva fixarà la formulació de la pregunta que es plantejarà a la militància els dies 6 i 7 d’octubre.

A l’espera que el president doni resposta a les exigències que planteja l’executiva, Junts no plantejarà cap nom per substituir el vicepresident.

Aquest dijous el Diari Oficial de la Generalitat ha publicat el decret que destitueix Puigneró. Però encara falta un segon decret, que ha d’encarregar provisionalment la gestió del Departament de Polítiques Digitals i Territori a algun altre conseller, en una situació transitòria fins que no es nomeni un substitut.

(Visited 88 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari