Aragonès cessa el vicepresident Puigneró i s’agreuja més la crisi

Ho fa perquè no el va informar de la qüestió de confiança que va proposar Junts al debat de política general

Puigneró amb Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha cessat el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, a causa d’una “pèrdua de confiança” després que no l’informés “de les intencions del seu grup parlamentari” de presentar una moció de confiança. Un gest que agreuja encara més la crisi en el govern de la Generalitat i obre les portes a la sortida de Junts.

Aragonès ha anunciat el cessament en un discurs des de la Galeria Gòtica del Palau després d’una reunió d’urgència del Consell Executiu i una trobada posterior amb el secretari general de Junts, Jordi Turull, que s’ha allargat tres hores.

Aragonès ha detallat que, de moment, el càrrec de vicepresident del Govern queda vacant fins que Junts proposi un nou candidat. A més, evita dir quina ha estat la reacció de Junts davant el cessament del seu càrrec més alt a l’executiu català.

“La resta de membres del Govern sí que compten amb la meva confiança”, ha afirmat el president de la Generalitat.

Aragonès i Turull s’han reunit aquest dimecres al Palau de la Generalitat per decidir sobre el futur del Govern. Tot plegat després de la reunió urgent del Consell Executiu convocat pel mateix Aragonès.

El detonat de la crisi és la tensió durant la primera sessió del debat de política general al Parlament, on el líder de Junts per Catalunya a la cambra, Albert Batet, li demanés una moció de confiança.

La reunió s’ha celebrat amb tots els membres del Govern i sense mòbils. Allà, Aragonès ha expressat el malestar i la perplexitat pel que va passar al debat i ha demanat un per un a cadascun dels set consellers de Junts si sabien que hi hauria aquesta amenaça, de la qüestió de confiança, i si hi estaven d’acord. També ha exigit respecte institucional.

Segons explica Junts, els consellers s’han refermat en la voluntat que es compleixi l’acord de govern. Ho han dit a través d’un comunicat. Fonts de presidència han afirmat que els consellers de Junts no han estat clars. Han donat versions divergents sobre si estaven d’acord o no amb aquest plantejament.

(Visited 133 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari