Erra encarrega un informe jurídic sobre com s’ha aplicat el protocol antiassetjament i si s’ha de suspendre

La presidenta del Parlament creu que té mancances i que s'hauria de deixar d'aplicar mentre es revisa

    La presidenta del Parlament, Anna Erra, durant el ple (ACN)

    La presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, ha encarregat un informe jurídic sobre com s’ha aplicat el protocol antiassetjament de la cambra catalana i si s’ha de suspendre mentre se sotmet a una eventual revisió. Fonts de la Presidència han explicat que així ho va decidir Erra dimarts passat amb l’aval de la Mesa.

    Després que l’Oficina d’Igualtat del Parlament hagi arxivat una denúncia de la diputada de Junts Cristina Casol per “assetjament per raó de gènere” a causa de la manca de proves, Erra creu que s’han detectat mancances en el protocol, principalment en l’àmbit de la confidencialitat. En aquest sentit, la presidenta del Parlament considera que tots els implicats d’un cas han de tenir garanties.

    El Parlament té un protocol d’antiassetjament des del desembre del 2021 i s’ha aplicat per primera vegada arran de la denúncia de Casol. En el marc de la reunió de la Mesa de dimarts passat, Erra va proposar suspendre’l mentre es fa una revisió sobre com s’ha aplicat, però ERC i la CUP van rebutjar frontalment la possibilitat de deixar el protocol en suspens, mentre que el PSC prefereix no comentar aquesta qüestió.

    ERC va defensar que el protocol no s’hauria d’aturar ni deixar en suspens perquè això suposaria, segons diuen, debilitar una eina pròpia del Parlament per un cas concret d’un grup parlamentari. Tot i això, els republicans no han tancat la porta a fer modificacions si hi ha aspectes que es poden millorar. La CUP, per la seva banda, s’hi va oposar rotundament en considerar que suposaria una situació d’indefensió per a possibles víctimes i una inacció del Parlament. Els anticapitalistes defensen que cal reforçar el protocol i la seva capacitat de prevenció, i en cap cas deixar-lo en suspens.

    (Visited 36 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari