TV3 elimina de la seva plataforma el programa ‘Està passant’ del dia de l’inici de la campanya electoral

La decisió es pren després que la xarxa X s’omplís de missatges demanant que se suspengués la seva emissió durant la campanya electoral pel seu sectarisme independentista

Òscar Andreu comenta la querella de Manos Limpias contra Begoña Gómez a l''Està passant' eliminat de 3cat.cat

TV3 va emetre el programa Està passant el vespre del 25 d’abril, el dia que s’iniciava la campanya de les eleccions al Parlament del 12 de maig. Les nombroses reclamacions a la xarxa social X que aquest programa no s’emetés durant la campanya electoral pel seu biaix independentista descarat han estat desateses per la direcció de TV3. Està passant es va realitzar en directe poques hores abans que comencés la campanya electoral i l’endemà, divendres 26 d’abril, va consistir en un resum amb diversos gags fets durant la setmana. El programa del dia 25 va ser pujat a youtube i a la plataforma 3cat.cat però algú va decidir despenjar-lo.

Al portal d’Està passant a la plataforma 3cat.cat hi ha un salt del programa del dia 24 al del dia 26. A Google hi queda l’anunci del programa del dia 25 però si s’hi pitja al damunt es va a parar a una “pàgina no trobada”. En l’anunci s’hi llegeix: “Natza i Óscar reaccionen als anuncis de Sánchez i Xavi. Oye Sherman recupera l’arribada del llibre digital i Judit Martín interpreta Juli César”. En la imatge que acompanya aquest text s’hi veu el presentador Òscar Andreu durant el programa davant una pantalla en què s’hi llegeix un titular que parla d’una querella de Manos Limpias.

El dia 26, Minoria Absoluta, la productora d’Està passant, va penjar a X un vídeo del comentari d’Andreu sobre la querella de Manos Limpias contra Begoña Gómez, l’esposa del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Aquest vídeo, d’1’17” de durada, on el presentador critica el sindicat ultradretà, va introduït per aquesta frase: “17,5% i 308.000 espectadors durant el minut més vist d’ahir”. A més, inclou l’enllaç a youtube del programa que no funciona.

3cat.cat no ha penjat a la xarxa X cap vídeo de la intervenció d’Andreu, que es pot considerar l’editorial del programa, però sí un amb part de la intervenció d’Oye Sherman parlant de llibres digitals. Al programa del divendres, fet a base de gags emesos els dies anteriors, hi van incloure sencera la participació el dia abans de la humorista Judit Martín disfressada de Juli César.

Cap directiu de TV3 o de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha donat explicacions del perquè el programa Està passant del dia de l’inici de la campanya electoral ha estat retirat de la plataforma 3cat.cat. A la xarxa social X hi va arribar a aparèixer fins i tot una enquesta sobre l’opinió dels usuaris sobre la necessitat de suspendre l’emissió del programa durant la campanya. Bona part dels usuaris s’hi van mostrar favorables però l’opció més votada va ser la de suspendre no només el programa sinó tot TV3 durant la campanya.

(Visited 275 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari