Erra planteja suspendre el protocol antiassetjament del Parlament enmig dels casos de Madaula i Casol

ERC i la CUP van rebutjar la proposta en la reunió de la Mesa de dimarts passat

Reunió de la Mesa del Parlament - Foto: Parlament de Catalunya

La presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, va plantejar suspendre el protocol contra l’assetjament de la cambra catalana durant la reunió de la Mesa de dimarts passat, segons ha avançat Nació Digital i ha confirmat l’ACN. Aquesta iniciativa d’Erra ha coincidit amb els recents casos oberts al grup parlamentari de Junts arran de les denúncies de les diputades Aurora Madaula i Cristina Casol.

Fonts de la Presidència del Parlament citades per l’ACN han evitat fer cap comentari sobre aquesta qüestió i tampoc en fan valoració des del PSC. En canvi, fonts d’ERC i la CUP expliquen que van rebutjar la proposta d’Erra sobre el protocol, aprovat per la Mesa el desembre del 2021, quan Laura Borràs era la presidenta de la cambra catalana.

A la reunió de dimarts passat, ERC va defensar que el protocol del Parlament no s’hauria d’aturar ni deixar en suspens, però no es va tancar a fer modificacions si hi ha aspectes que es poden millorar. Per als republicans, en cap cas això ha d’implicar que es deixi sense efecte un protocol que ja està en marxa perquè això suposaria, segons diuen, debilitar una eina pròpia del Parlament per un cas concret d’un grup parlamentari, recull la mateixa informació.

Per part de la CUP, el secretari tercer de la Mesa, Carles Riera, s’hi va oposar rotundament en considerar que suposaria una situació d’indefensió per a possibles víctimes i una inacció de la cambra. Els anticapitalistes defensen que cal reforçar el protocol i la seva capacitat de prevenció, i en cap cas deixar-lo en suspens.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari