Diputats de Junts carreguen contra Madaula a les xarxes socials

“La discrepància política mai pot ser considerada violència”, indiquen diversos membres de la formació postconvergent

  La secretària segona i diputada de Junts, Aurora Madaula, a la sala de premsa del Parlament (ACN)

  L’enfrontament entre la diputada de Junts i secretària segona de la Mesa, Aurora Madaula, i part del seu partit sembla que s’enquista. Després de la denúncia pública d’haver patit violència institucional i masclista al si de la seva formació, el dia que la presidenta de la cambra, Anna Erra, l’ha instat a pensar si la “manca de confiança” en Junts li permet seguir a la Mesa, alguns dels seus companys diputats s’han activat per censurar el seu comportament. Missatges com “la discrepància política mai pot ser considerada violència institucional” o “discrepar no és en cap cas un atac, ni un acte de violència cap a ningú” s’han succeït als perfils d’X de membres del grup parlamentari mostrant així el rebuig a Madaula.

  Hi ha diputats que no han volgut entrar en la disputa amb qui és una de les persones de confiança de la presidenta de Junts, Laura Borràs, però hi ha altres que des d’aquest dijous no estan dubtant a posicionar-se en contra seva a les xarxes. La diputada Irene Negre, per exemple, ha piulat de forma contundent contradient els arguments de la denúncia de la seva companya de partit: “La discrepància política mai pot ser considerada violència institucional. La discrepància política mai pot ser considerada violència masclista. La discrepància política genera debat i consensos, no violències”, ha escrit, tot afegint una imatge amb la frase “Si alguna cosa s’aprèn a la vida és que la mentida sempre es posa en contra de qui la inventa”.

  La també diputada Anna Feliu ha volgut posicionar-se publicant que “en política, discrepar és el que en la majoria de casos et permet arribar a consensos o a decidir un posicionament a favor o en contra; discrepar no és en cap cas un atac, ni un acte de violència cap a ningú i cal dir-ho sense complexos: se’n diu democràcia!”. Maite Selva, una altra diputada de Junts, també s’expressa en el mateix sentit: “La diversitat d’opinions enriqueix un projecte polític. Les majories, compartides o no, sempre s’han de respectar. La discrepància política no es pot considerar mai violència institucional i/o masclista”, ha piulat. La mateixa membre de Junts repiula altres companys com el dirigent i diputat David Saldoni, que diu que “la visió de molts diputats/des no és menyspreable en la interpretació dels fets”. “Més enllà de les sensacions personals que requereixen i tenen tot el suport, la veritat és que la discrepància política, per molt reiterada i manifesta que sigui, no és violència, és democràcia”, ha afegit, sense esmentar en cap cas Madaula.

  Un altre dels diputats més repiulats és Francesc Ten, que comparteix una notícia on es llegeix que Erra perd la confiança en Madaula i li demana que es pensi si ha de continuar a la Mesa, i explica la seva versió sobre els fets que desencadenen la denúncia de Madaula amb la declaració sobre l’avortament a Andorra. “La proposta que se’ns va fer arribar de Declaració institucional en defensa del dret a l’avortament a Andorra era molt millorable, tant pel to com per la forma, així ho vaig expressar. Tot el que ha vingut després està clar que és una altra cosa. S’ha de poder debatre i discrepar”, ha afirmat.

  Altres diputades com Glòria Freixa, Jannine Abella o Judith Toronjo prefereixen no piular al respecte, però si republiquen els missatges dels seus companys de Junts. D’altra banda, hi ha altres membres del partit que, sense pronunciar-se explícitament a favor de Madaula, sí que han publicat textos de suport. “Aurora Madaula: “I t’abraço com si jo fos tu que m’abraces com si fossis jo”. Maria Mercè Marçal. Desglaç, 1997” escriu Cristina Casol. La diputada Ester Vallès no ha piulat, però al seu perfil té publicacions de suport a Madaula de fa uns dies.

  (Visited 78 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari