Pisarello defensa les esmenes a l’amnistia per evitar els intents de “boicot” per part de “jutges afins al PP”

El secretari primer del Congrés apunta a García Castellón i creu que estaria justificat que fos recusat

  El secretari primer de la Mesa del Congrés i diputat dels comuns, Gerardo Pisarello, a la Comissió de Justícia

  El secretari primer de la Mesa del Congrés i diputat dels comuns, Gerardo Pisarello, ha defensat les esmenes pactades sobre la llei d’amnistia per evitar els intents de “boicot” per part de “jutges afins al PP”. “Per a nosaltres el més important és que hi ha una majoria clara a favor d’aquesta amnistia, mentre que el PP, que està en minoria, no ha dubtat a utilitzar aquests jutges afins“, ha dit a TVE. Segons Pisarello, a Espanya hi ha molts jutges garantistes, però “és evident que hi ha un sector segurament minoritari del Poder Judicial que està representat en part a les seves cúpules, que està entossudit a no reconèixer que els jutges estan sotmesos a l’imperi de la llei, i que si el Congrés aprova una llei els jutges han d’aplicar aquesta llei”.

  Pisarello ha apuntat directament al magistrat de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón, i ha indicat que “estem veient plataformes de jutges que estan repartint guies per sabotejar l’amnistia i casos preocupants com és el del magistrat García Castellón, que fins i tot per les seves declaracions públiques ha demostrat una posició sobre aquest tema concret de l’amnistia que justificaria que fos objecte de recusació“. “Crec que aquest tipus de jutges no està en condicions de garantir l’aplicació de la llei tal com està”, ha afegit el secretari primer de la Mesa del Congrés.

  El diputat dels comuns ha explicat que les esmenes busquen que els jutges no puguin “dir terrorisme a desordres públics on no hi va haver cap intencionalitat ni voluntat de provocar terror” ni “vulneracions de drets humans”, com sí que es produeix quan hi ha terrorisme real. De fet, a parer de Pisarello, “intentar equiparar el que va passar durant les mobilitzacions al carrer amb el terrorisme és una enorme manca de respecte a moltíssima gent que sap que terrorisme va ser el d’ETA, els GAL i els Grapo, però que el que va passar a Catalunya no té res a veure amb això”.

  A més, el secretari primer de la cambra baixa ha recordat que durant els anys de govern del PP “es van crear proves falses i es van produir incompliments flagrants de la Constitució” amb l’operació Catalunya. “Aquesta és una raó més perquè hi hagi una amnistia, perquè les actuacions del PP van ser aberrants i justifiquen que es faci aquest pas”, ha conclòs Pisarello.

  (Visited 44 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari