Festival contra Salvador Illa a TV3 la nit de dijous

‘Està passant’ i ‘Polònia’ sumen esforços en el tancament de les seves campanyes per perjudicar la candidatura socialista a la presidència de la Generalitat a les eleccions de diumenge

Natza Farré a 'Està passant' diu que Illa està cansat i gag de 'Polònia' sobre un acte del PSC, aquest dijous 9 de maig

Els programes Està passant i Polònia de TV3 van sumar esforços la nit d’aquest dijous per perjudicar la candidatura del socialista Salvador Illa a la presidència de la Generalitat. Van ser els últims cartutxos dels dos programes produïts per Minoria Absoluta, propietat de Toni Soler, portaveu mediàtic d’ERC, per contribuir a la campanya de desgastar la figura del candidat del PSC, en sintonia amb l’argumentari dels partits independentistes que concorren a aquestes eleccions.

Entre les 20 i les 23 hores d’aquest 9 de maig, TV3 es va convertir en altaveu de les campanyes de descrèdit i crítica al candidat socialista, amb l’interval del Telenotíciesvespre entre Està passant, que s’emet de les 20 a les 21 hores, i Polònia, que s’emet entre les 22 i les 23 hores.

Tant Està passant com Polònia van entrar directament a burlar-se de Salvador Illa tot just començar les seves emissions. Està passant el van presentar dos independentistes reconeguts: Òscar Andreu i Natza Farré. Farré va començar recordant que era l’últim programa en directe abans de les eleccions i va dir que “ens fa pena veure polítics fent observacions tant agudes com Illa dient que Catalunya està cansada”. “Jo pensava que el cansat era el mateix Illa i que per això li va dir Lérida a Lleida”, va comentar, referint-se a una al·lusió a Lérida que va fer el candidat socialista en una intervenció en castellà en un míting. Òscar Andreu s’hi va afegir per afirmar que “és més complicat decidir si Catalunya està més esgotada pel procés i la paràlisi del Govern o per la persecució de la justícia espanyola, la falta d’inversions i execucions o pels atacs al català o pel Madrid (de futbol)”. Després van passar el fragment d’una entrevista a Illa al programa El cafè d’idees, i es van burlar de com gesticulava.

A Carles Puigdemont, el candidat de Junts a la presidència de la Generalitat, el van presentar com “el president legítim” i van passar un tall d’un dels seus mítings en el qual exhibia la seva valentia davant l’amenaça que el detingui la Interpol a França. Andreu va comentar les paraules de Puigdemont afirmant que “de la Guàrdia Civil o de la Policia Nacional espanyola era fàcil d’esperar però que la Interpol no el trobi ja és una altra cosa”. També va dir que el govern espanyol està contra l’OPA del BBVA al Banc de Sabadell perquè “li molesta que algú tregui poder a Catalunya i no sigui ell”.

Polònia va recollir el testimoni dels atacs a la campanya d’Illa a la televisió pública de la Generalitat i va començar el seu darrer programa abans de les eleccions amb la simulació esperpèntica d’un acte seu acompanyat del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la UGT catalana, Matías Carnero. Van haver d’improvisar un personatge nou perquè Carnero mai no havia sortit al programa però el necessitaven per imputar a Illa les expressions del president de la UGT que en un acte públic havia ironitzat amb que Puigdemont havia fugit a Brussel·les en el maleter d’un cotxe. “No sé si cagat o pixat”, va dir. Al gag de Polònia, Illa intentava amagar Carnero però el sindicalista acabava sempre insultant Puigdemont. També presentaven un Illa desesperat amb l’amenaça de Pedro Sánchez que marxava i no participaria a la campanya. “Sense tu se’n van tot a la merda”, li van fer dir els guionistes a Queco Novell, l’actor que interpreta Illa.

També van sumar-se a criticar Illa per la seva utilització del terme Lérida i li van atribuir expressions com “aeropuerto del Prado” o “Bajo Llobregado”. Carnero va dir que la majoria de la campanya del PSC era en castellà i Illa va explicar que era perquè “el castellà representa l’assossec i el català crispa”.

El final del programa va consistir en intervencions breus de tots els candidats. A Illa li van fer dir que el PSC “promet justícia social i escurabutxaques. I no necessàriament sempre per aquest ordre”. Va acabar dient “votar socialista és…”. “Un cagarro”, va enllaçar Pere Aragonès perquè suposadament Illa havia esgotat el temps que tenia assignat. Puigdemont es va limitar a dir “si guanyo prometo que tornaré a Catalunya”. Li van sobrar 25 segons, durant els quals es va mantenir en silenci.

Si Illa guanya les eleccions diumenge serà contra les campanyes dels seus adversaris polítics i de TV3.

(Visited 419 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari