ERC defensa les esmenes a l’amnistia: “La llei és més robusta i segura jurídicament”

Jordà destaca que amb les modificacions "aconseguim blindar tots aquells casos tipificats de terrorisme"

  La diputada d'ERC al Congrés, Teresa Jordà, atén els mitjans de comunicació (ACN)

  La diputada d’ERC al Congrés Teresa Jordà ha mostrat aquest dimarts la seva satisfacció per l’acord amb Junts i el PSOE sobre les esmenes a la llei d’amnistia referents als encausats del procés independentista: “Hem estat capaços d’aconseguir que la llei sigui més robusta i segura jurídicament, aquests eren els dos objectius”, ha afirmat en declaracions a la premsa a Madrid. Segons la republicana, s’ha aconseguit “blindar tots aquells casos tipificats de terrorisme”.

  Des d’ERC apunten que l’acord al voltant del terrorisme ha estat un punt intermedi entre l’esmena inicial dels republicans, que defensava suprimir l’exclusió del terrorisme, i el redactat de la proposta, que oferia dubtes sobre la seva seguretat jurídica. La solució pactada ha estat, finalment, excloure de l’amnistia només els casos tipificats de terrorisme que hagin causat violacions greus de drets humans i del dret internacional humanitari, situacions que no s’haurien registrat a Catalunya.

  “Volíem que se suprimís, però hem estat capaços, seguint les tesis d’ERC, de trobar un terme mitjà”, ha explicat Jordà, que ha assegurat que a Catalunya “no hi ha hagut terrorisme”. “Aquesta amnistia inclou absolutament tothom, també als CDR com no pot ser d’altra manera, entenent també que no tenien explosius, evidentment”, ha conclòs. Preguntada per la premsa, la republicana ha dit que calia donar “múscul” a la norma per garantir que protegís el procés “democràtic” que s’ha produït a Catalunya.

  (Visited 44 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari