Jupol considera la llei d’amnistia una “falta de respecte” als policies desplaçats a Catalunya l’1-O

El sindicat diu que els agents "són els únics que pagaran les conseqüències de l'intent de cop d'estat a Catalunya" i assenyala Marlaska

Fernando Grande Marlaska

El sindicat Jupol ha denunciat que la llei d’amnistia pactada entre PSOE, Junts i ERC “és una falta de respecte” als policies desplaçats a Catalunya per impedir la votació de l’1-O i els aldarulls del 2019.

En un comunicat, aquest sindicat de la Policia Nacional ha manifestat que el pacte entre socialistes i independentistes per aprovar dues esmenes a la llei que blinden els imputats pels CDR i el Tsunami “confirma l’engany” del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska.

En concret, recorda el fet que Marlaska els digués en l’últim Consell de Policia que “cap policia es mantindria en un procés judicial per l’1-O pels disturbis del 2019”. “Els policies nacionals són els únics que pagaran les conseqüències de l’intent de cop d’estat a Catalunya”, alerta Jupol, ja que preveu que “seran els únics que quedaran imputats i perseguits per un delicte que no van cometre”, i que es “perdonarà els presumptes delictes dels CDR, de Tsunami Democràtic i del mateix Puigdemont”, que considera que “haurien de ser processats per terrorisme”.

En el text, així mateix, se sosté que el pacte per incloure esmenes a la llei és una “demostració” que el govern espanyol “prefereix posar-se al costat dels sediciosos i delinqüents mentre abandona i menysté la Policia Nacional i els seus agents”.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari