Illa replica a Aragonès: “El referèndum que proposa no se celebrarà”

El primer secretari del PSC considera l'acord de claredat un "horitzó impossible"

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, a la Ser Catalunya

    Foto: @AquiCatalunya

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha exposat les seves discrepàncies envers la proposta del president de la Generalitat, Pere Aragonès, de donar forma a un acord de claredat durant el 2023, i ha insistit que “sap perfectament que el referèndum que proposa no se celebrarà”. En una entrevista a la Ser Catalunya, el cap de l’oposició ha criticat el contingut polític del missatge institucional de Sant Esteve, i ha considerat que és un discurs que s’hauria de “fer al Parlament i no en un discurs de Nadal”.

    Illa s’ha mostrat “decebut” pel fet que Aragonès segueixi “fixant horitzons impossibles“, en referència a l’acord de claredat, i ha tornat a reclamar que es convoqui la taula de partits per explorar quins són els consensos que hi ha a la societat catalana. A més, ha demanat al Govern de la Generalitat que se centri a fer “coses possibles com liderar l’economia d’Espanya recuperant l’economia catalana”.

    Pel que fa als pressupostos, Illa ha responsabilitzat Aragonès del fet que els nous comptes per al 2023 no entrin en vigor l’1 de gener, i ha advertit que ERC “ha de negociar i, per tant, cedir”. El socialista ha recordat al Govern català que només compta amb el suport de 33 diputats i ha assenyalat que els republicans no han de buscar només l’adhesió, sinó negociar els comptes.

    (Visited 59 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari