CEO: Vox duplica la CUP en intenció de vot entre els joves de 18 a 24 anys

El PSC seria el més votat i l'independentisme trauria els pitjors resultats entre els electors de menys edat

El candidat de Vox, Ignacio Garriga, en una atenció als mitjans durant la diada de Sant Jordi (ACN)

Vox té una intenció de vot que duplica la de la CUP entre els joves d’entre 18 i 24 anys, segons el darrer Baròmetre d’Opinió Política (BOP) del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) publicat abans de la convocatòria electoral del 12-M. El partit d’ultradreta és l’escollit pel 7,6% dels electors de menor edat, mentre que la CUP ho és pel 3,5%.

Vox és el setè partit en intenció de vot en el total de l’electorat segons l’enquesta, però el quart entre els més joves, només per darrere del PSC, ERC i Junts. De fet, la formació que portarà Ignacio Garriga com a cap de llista aconsegueix el percentatge més alt en aquesta franja d’edat (7,6%), per sobre de la mitjana (4,3%). En canvi, els electors més joves són pràcticament els que menys fan confiança a la CUP (3,5%), només superant els majors de 64 anys (1,1%) i per sota tant de la mitjana (4,5%), com de les persones entre 25 i 34 anys, els qui donaran més suport als cupaires (11,8%).

No obstant això, el partit que lidera la intenció de vot entre els joves és el PSC, amb el 17,4%, seguit de Junts (9,3%) i ERC (8,7%). Segons el CEO, els comuns rebran el suport del 7% dels joves de 18 a 24 anys, menys que la franja següent (11,8%) i també per sota de la resta excepte la dels més grans de 64 anys (3,5%). El PP encara surt més ben parat dels nous electors, la franja que més els votarà (6,4%), un punt per sobre de la mitjana. I respecte a Ciutadans, és el preferit per un 1,2% dels enquestats joves, una proporció lleugerament més alta al conjunt de la població (0,9%).

Així, la franja d’edat més jove és la que menys donaria suport als tres partits independentistes amb representació parlamentària, amb una intenció de vot conjunta del 21,5%, més de 10 punts per sota de la mitjana i 15 menys que entre els majors de 64 anys. Alhora, la suma de les formacions més contràries a les tesis de l’independentisme –PP, Vox i Ciutadans– obtindrien el 15,1% dels sufragis dels més joves, gairebé 5 punts per sobre de la mitjana.

(Visited 118 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari