La Generalitat va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos amb el PSC

En una carta el desembre del 2020, La Caixa va informar el govern català que no li garanteix la disponibilitat dels terrenys

Terrenys on s'ha d'ubicar el complex de Hard Rock de Salou i Vila-seca (ACN)

El govern de la Generalitat va renovar el seu compromís amb el projecte de Hard Rock el 27 de febrer, el mateix dia que va tancar l’acord de pressupostos amb el PSC, ha avançat la revista Directa i ha confirmat l’ACN aquest dimecres.

Aquell dia, segons afegeix la mateixa informació, l’executiu de Pere Aragonès va signar un acord de govern que consta de dos punts. En el primer s’anul·la l’acord de govern del 15 de desembre del 2020 pel qual s’ordenava a l’Incasòl l’adquisició dels terrenys on s’ha d’ubicar el complex per 120 milions d’euros a Criteria Caixa per, després, vendre’ls pel mateix preu a BCN IR 3 SAU, l’empresa promotora de Hard Rock. En el segon, es manté l’encàrrec a l’Incasòl “per tal que formalitzi amb les parts els acords privats i públics que corresponguin per tal d’adquirir i amb posterioritat alienar” els terrenys.

Aquest acord de govern no es va mencionar a la roda de premsa posterior ni es va facilitar als mitjans de comunicació, com es fa habitualment; únicament es va penjar en el portal de dades obertes de la Generalitat, recull també l’ACN. El document el va signar el secretari del Govern, Xavier Bernadí, a les 15.31 hores, pocs minuts abans que l’executiu anunciés un pacte per als pressupostos del 2024 amb el PSC. Els comptes finalment no es van aprovar al Parlament i això va portar Aragonès va avançar la convocatòria electoral.

Cartes amb La Caixa
L’ACN, a més, ha accedit a dues cartes que es van enviar el desembre del 2020 l’aleshores director de l’Incasòl, Albert Civit, i Marcelino Armenter, conseller delegat de Criteria Caixa. La primera missiva, signada el 14 de desembre -el dia abans de l’acord de govern-, va escriure-la Civit per informar l’entitat financera de la sentència del TSJC que anul·lava el primer PDU, i que, per tant, cal fer-ne un altre. I finalitza afegint que “per aquest motiu, us sol·licitem que ens garantiu el compromís de venda dels terrenys” fins “la publicació definitiva de la modificació” urbanística “als efectes de mantenir la plena disponibilitat dels referits terrenys”.

Uns dies després, el 18 de desembre, Armenter respon. En aquest cas, però, l’entitat no atén la petició de l’Incasòl i no garanteix la disponibilitat dels terrenys. “La nostra disposició -que no compromís- a vendre a l’Incasòl els terrenys ha estat incondicional i duradora”, però sempre “totalment deslligada de qualsevol compromís o projecte de la Generalitat”. Armenter afegeix que “sense haver rebut ni haver-nos ofert cap contraprestació, no és d’esperar la possibilitat de garantir-los una altra cosa que mantenir la disposició a vendre la propietat dels terrenys”. És a dir, Criteria Caixa no es va tancar la porta a vendre la finca a un altre possible interessat, fins i tot passant per davant del govern de la Generalitat.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari