PSC i ERC pacten una comissió de seguiment sobre l’execució dels pressupostos

Romero considera el febrer "una data òptima" per tenir els comptes tancats

    Alícia Romero

    La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha anunciat en una entrevista a Europa Press que la seva formació i el govern d’ERC han acordat posar en marxa una comissió de seguiment paritària sobre l’execució dels pressupostos de la Generalitat i els projectes sobre els quals puguin arribar a acords en el marc de la negociació dels comptes per al 2023.

    “Ens agradaria que fos bimensual, per anar fent l’anàlisi de l’execució pressupostària i també d’alguns projectes que hem demanat”, ha explicat Romero, qui ha assegurat que, en cas d’arribar a un acord amb els republicans, demanaran “garanties” per evitar que l’incompleixin. Els socialistes també han demanat garanties per poder “decidir” conjuntament a què es destinen els recursos addicionals que puguin arribar durant el 2023.

    No obstant això, Romero ha advertit en declaracions al mitjà esmentat que “encara queda un bon tros” per tancar l’acord amb l’executiu de Pere Aragonès, i s’ha mostrat “convençuda” que no ho anunciaran durant els pròxims dies “perquè encara queda feina per fer”. En aquest sentit, la portaveu socialista ha coincidit amb la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, i ha considerat que el febrer “podria ser una data òptima” per tenir els pressupostos tancats.

    Romero ha avisat que si el Govern aprova els comptes al Consell Executiu abans de tancar un acord, el PSC presentarà una esmena a la totalitat, i ha insistit que el Hard Rock a Tarragona, l’ampliació de l’aeroport del Prat i la millora de la mobilitat a la Ronda Nord del Vallès són “fonamentals” en la negociació.

    (Visited 50 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari