Un nou informe del CAC torna a deixar en evidència el sectarisme polític del programa ‘Més 324’ de TV3

Entre els mesos de maig i juliol de l’any passat, a les seves tertúlies hi van participar sis tertulians independentistes per cada un que no ho era

Xavier Graset es va desplaçar amb els plafons de la plataforma 3.cat a Perpinyà per entrevistar Carles Puigdemont aquest 15 d'abril

L’informe “Els pluralismes i la diversitat en els continguts de la televisió i la ràdio lineals” del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) corresponent als mesos de maig, juny i juliol de l’any passat reitera el sectarisme polític del programa Més 324 de TV3 i constata un agreujament del seu biaix favorable a l’independentisme reflectit en el seu informe anterior, relatiu als mesos de gener, febrer, març i abril. Si en els quatre primers mesos de l’any, Xavier Graset, director i presentador del programa, havia convidat a les seves tertúlies a cinc independentistes per cada participant que no ho era, en l’informe que acaba de donar a conèixer el CAC aquest percentatge encara és pitjor: Per cada tertulià que no és partidari de la independència de Catalunya n’hi va haver sis d’independentistes a les tertúlies del Més 324 entre els mesos de maig i juliol de l’any passat.

Els primers quatre mesos del 2023, al Més 324 hi van participar 35 tertulians, dels quals 20 són independentistes, 4 són contraris a la independència de Catalunya i 11 no s’han definit sobre aquesta qüestió. Entre els mesos de maig i juliol del 2023, hi van participar 39 tertulians, dels quals 23 són independentistes, 4 no ho són i 12 no s’han definit.

Pel que fa a les intervencions totals, entre maig i juliol de l‘any passat n’hi va haver 195. 125 d’aquestes intervencions les van fer tertulians independentistes mentre que només 25 van correspondre a col·laboradors declaradament no independentistes.

Tots els mitjans de comunicació independentistes estan representats en les tertúlies del programa que s’emet de dilluns a divendres al canal 324 amb reemissió posterior a TV3. Els tertulians independentistes més habituals són Núria Orriols, del diari ARA, amb 10 intervencions, i Eduard Voltas, ex-secretari de Cultura de la Generalitat en representació d’ERC i conseller delegat de la revista Time Out. Entre el nombrós grup de tertulians independentistes que Graset va convidar al plató del Més 324 aquells mesos hi havia des del director i editor d’El Nacional, José Antich, fins a l’actual diputat d’ERC al Congrés Francesc Marc Àlvaro, el senador d’aquest partit Joan Josep Queralt, l’ex-diputada de CiU al Parlament de Catalunya Marta Alòs o Betona Comín, germana de l’ex-conseller Toni Comín i dirigent del Consell de la República que presideix Carles Puigdemont. Precisament, Graset va córrer a desplaçar-se a Perpinyà el passat dilluns per entrevistar Puigdemont, candidat de Junts per Catalunya a presidir la Generalitat després de les eleccions del proper 12 de maig.

El director de TV3, Sigfrid Gras, va assegurar, el passat 23 de febrer, a la comissió de control parlamentari de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que “poc a poc” les tertúlies que emet la televisió pública “estan avançant per intenta reflectir totes les tendències i sentiments de la societat catalana”. “Volem fer el que vostè diu”, li va respondre a la diputada socialista Beatriz Silva, que havia denunciat que les tertúlies de TV3 continuen allunyades del pluralisme. El cert és que Graset no ha rectificat en absolut la seva opció per fer del Més 324 una eina pública al servei de l’independentisme i no ha tingut cap problema en convocar fins i tot tertúlies on els quatre participants són independentistes, com va fer el passat 15 de març.

Els darrers dies han aparegut a la xarxa social X missatges demanant que, com a mínim, aquest programa sectari no s’emeti durant la campanya de les eleccions al Parlament. S’hi ha arribat a fer una enquesta sobre què opinaven els usuaris de la xarxa sobre la necessitat de suprimir el Més 324 durant la campanya. En aquesta enquesta, que ha tingut milers d’impactes, els que hi han participat han demanat no només que es suprimeixi el programa durant la campanya sinó que se l’elimini definitivament de la graella, decisió que també demanen pel programa Està passant, exhibició d’humor al gust de l’audiència independentista tots els vespres, a TV3.

(Visited 350 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari