Aragonès fixa el 2023 com a l’any per “donar forma” a l’acord de claredat

El president català reclama que Catalunya torni a exercir el dret a decidir i que tothom s'hi senti inclòs

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el discurs de Nadal

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fixat el 2023 com a l’any per “donar forma a la proposta catalana de l’acord de claredat” i per pactar una via democràtica que permeti als catalans “tornar a exercir el dret a decidir”. En el missatge institucional de Nadal, Aragonès ha afirmat que “cal obrir una nova fase de la negociació” i “trobar una solució a la incapacitat de l’Estat de donar resposta a l’àmplia majoria de ciutadans de Catalunya que vol decidir democràticament, lliurement i pacíficament el futur polític del país”.

  El cap de l’executiu català ha assenyalat que és responsabilitat del Govern de Catalunya i del Govern de l’Estat fer possible una via democràtica, i ha defensat ha d’incloure tots els catalans. Per això, el 2023, la Generalitat “impulsarà un debat amb el conjunt de la societat”, amb l’objectiu de consensuar i visualitzar un acord “sobre quan Catalunya ha de poder tornar a exercir el dret a decidir, sobre en quines condicions s’ha de tornar a votar perquè aquesta vegada totes les parts s’hi sentin incloses i tothom accepti el resultat“. Un acord que, a parer d’Aragonès, ha de ser “explicable i homologable a nivell internacional”.

  Amb relació a la taula de diàleg, el president de la Generalitat ha assegurat que ha donat els seus fruits i ha posat com a exemples les modificacions del Codi Penal que s’han dut a terme. “Es va dir que era impossible derogar la sedició, es va dir que era impossible modificar el delicte de malversació i avui, el delicte de sedició ja no existeix, i s’han limitat bona part dels aspectes de la malversació”, ha destacat.

  “Sense cap mena de dubte, aquests passos endavant milloren la situació del conjunt de represaliats i represaliades per l’1-O, i sobretot són un pas imprescindible per avançar cap a aconseguir els efectes de l’amnistia que permetin posar fi definitivament a tota forma de repressió”, ha defensat Aragonès.

  (Visited 51 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari