Aragonès defensa la derogació de la sedició davant dels retrets de Junts i la CUP

Reguant i Batet recriminen a ERC la reforma del Codi Penal perquè "persegueix" el dret a protesta

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una sessió de control parlamentària

  Foto: Parlament de Catalunya (Sergio Ramos Ladevesa)

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat aquest dimecres durant la sessió del control del Parlament la derogació de la sedició pactada amb el Govern central davant les crítiques de Junts i la CUP. Aragonès ha assegurat que la modificació del Codi Penal és un pas més cap a la desjudicialització del conflicte polític, i que permet limitar l’actuació del poder judicial contra l’independentisme.

  El cap de l’executiu català ha assenyalat que cal “avançar cap a la resolució del conflicte” mitjançant mesures “que acostin l’amnistia” i ha defensat que, amb la derogació de la sedició, “tenim una oportunitat per delimitar l’actuació del poder judicial”. La CUP, malgrat estar a favor d’aquesta derogació, ha manifestat el seu desacord amb el delicte de desordres públics agreujats i ha retret a Aragonès que la reforma del Codi Penal permet “perseguir” encara més les protestes.

  “Hauríem de ser curosos. Si ens posem les ulleres més retrògrades per mirar el Codi Penal, la meitat d’aquesta Cambra hauríem d’estar empresonats”, ha destacat la diputada cupaire Eulàlia Reguant, que ha demanat als republicans que “facin un pas enrere”. Per la seva banda, el líder de Junts al Parlament, Albert Batet, ha assegurat que, malgrat la derogació de la sedició, “la repressió continua, i la persecució al dret a protesta també”. Batet ha tornat a posar en dubte la legitimitat del Govern d’Aragonès, que compta amb només 33 escons des de la sortida de Junts, i s’ha preguntat amb quina confiança compta l’executiu.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  NOTES ESPECIALS

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.