Junts presentarà un text alternatiu a la derogació de la sedició

L'esmena dels postconvergents no entrarà en la reforma del delicte de malversació

  La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras

  Foto: @JuntsxCatMadrid

  La portaveu de Junts al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, ha anunciat aquest dijous que la formació postconvergent registrarà un text alternatiu a la proposició de reforma del Codi Penal pactada entre ERC i el Govern central, que substitueix el delicte de sedició pel de desordres públics agreujats. Segons ha anunciat la diputada, el text estarà “centrat únicament en el delicte de sedició”, sense entrar en una possible reforma de la malversació.

  En roda de premsa, Nogueras ha assenyalat que l’escrit de Junts pretén eliminar “ambigüitats” com, per exemple, el concepte d’intimidació, i ha assenyalat que amb la recent reforma del Codi Penal “la sedició surt per la porta i entra per la finestra com a desordres públics agreujats”. “Per a nosaltres ha de quedar clar que el que va passar la tardor del 2017 no va ser delicte”, ha insistit la diputada de Junts.

  L’esmena que presentarà la formació postconvergent serà un text “clar, concís i precís, sense cap “ambigüitat”, ha explicat Nogueras, que ha criticat que el Govern central vulgui utilitzar la derogació de la sedició com a eina per acostar l’extradició de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

  (Visited 51 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari