Puigdemont esgrimirà davant la justícia europea la derogació de la sedició que Junts rebutja

La defensa considera que la proposta de reforma facilitaria la seva tornada a principis del 2023

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L’expresident Carles Puigdemont utilitzarà a favor seu la reforma del Codi Penal que impulsa el govern espanyol i que deroga la sedició i que Junts rebutja. Segons expliquen fonts properes a la seva defensa, aquest factor serà clau en les dues vistes que l’expresident té la setmana que ve a Luxemburg, davant el Tribunal General de la Unió Europea.

Allà, s’haurà de decidir sobre la immunitat de Puigdemont i sobre el suplicatori. Els advocats consideren que la proposta que el PSOE i Unides Podem han registrat al Congrés facilita que Puigdemont torni a Catalunya en un parell de mesos.

La defensa de l’expresident entén que si se’l reclama per sedició mentre el govern espanyol deroga precisament la sedició, la batalla a Europa està més que encarrilada. Dijous i divendres que ve hi haurà les vistes orals en què es debatrà si Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí han de tenir immunitat plena com a eurodiputats i si el suplicatori concedit pel Parlament Europeu continua tenint sentit.

Fonts properes a la defensa de Puigdemont expliquen que trauran profit a la reforma del Codi Penal. Una de les claus serà demostrar que Espanya vol eliminar la sedició i que, per tant, deixa de tenir sentit que el mateix Estat vulgui extradir l’expresident per aquest delicte.

(Visited 95 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari