Puigdemont esgrimirà davant la justícia europea la derogació de la sedició que Junts rebutja

La defensa considera que la proposta de reforma facilitaria la seva tornada a principis del 2023

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L’expresident Carles Puigdemont utilitzarà a favor seu la reforma del Codi Penal que impulsa el govern espanyol i que deroga la sedició i que Junts rebutja. Segons expliquen fonts properes a la seva defensa, aquest factor serà clau en les dues vistes que l’expresident té la setmana que ve a Luxemburg, davant el Tribunal General de la Unió Europea.

Allà, s’haurà de decidir sobre la immunitat de Puigdemont i sobre el suplicatori. Els advocats consideren que la proposta que el PSOE i Unides Podem han registrat al Congrés facilita que Puigdemont torni a Catalunya en un parell de mesos.

La defensa de l’expresident entén que si se’l reclama per sedició mentre el govern espanyol deroga precisament la sedició, la batalla a Europa està més que encarrilada. Dijous i divendres que ve hi haurà les vistes orals en què es debatrà si Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí han de tenir immunitat plena com a eurodiputats i si el suplicatori concedit pel Parlament Europeu continua tenint sentit.

Fonts properes a la defensa de Puigdemont expliquen que trauran profit a la reforma del Codi Penal. Una de les claus serà demostrar que Espanya vol eliminar la sedició i que, per tant, deixa de tenir sentit que el mateix Estat vulgui extradir l’expresident per aquest delicte.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.