Aragonès donarà explicacions al Parlament de la derogació de la sedició

La portaveu del Govern ha posat en valor el diàleg amb l'executiu central

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera Natàlia Mas

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, compareixerà al Parlament per donar explicacions sobre la derogació del delicte de sedició pactada amb el Govern central. Així ho ha anunciat aquest dimarts la portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja, després que el líder de Junts al Parlament, Albert Batet, hagi reclamat a Aragonès que reti comptes sobre la reforma del Codi Penal.

Plaja ha insistit que la sedició no s’ha reformat, sinó que el delicte està derogat,el delicte està derogat, i ha assenyalat que es tracta d’un “pas important”, posant en valor la negociació entre els executius català i espanyol. “Algú pensa que l’Estat espanyol immobilista i repressiu fa passos de manera involuntària? No, les coses passen perquè qui vol que passin treballa, s’esforça, s’arremanga, es desgasta, dialoga i negocia amb la part que no està d’acord que passin“, ha manifestat, emfatitzant que “això és el que fa aquest Govern”.

La portaveu de l’executiu català ha defensat que el que s’ha aconseguit amb la reforma del Codi Penal “és millor que el que hi havia”, i ha considerat que ara és necessari reformar el delicte de malversació: “Cal poder fer tots els canvis possibles al Codi Penal que serveixin per limitar al màxim la judicialització política per part de l’Estat espanyol”, ha assenyalat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides