Pedro Sánchez anuncia que derogarà el delicte de sedició

El substituirà per "desordre públics agreujats", i iniciarà el camí legislatiu aquest divendres

El president d'Espanya, Pedro Sánchez

Els grups parlamentaris del PSOE i Unides Podem presentaran aquest divendres una iniciativa legislativa per reformar el delicte de sedició i substituir-lo per un delicte de desordres públics agreujats. Ho ha anunciat Pedro Sánchez en una entrevista a La Sexta, aquest dijous al vespre.

El president del govern espanyol ha defensat que serà una “substitució” del delicte per fer-lo “més o menys homologable a la resta de democràcies europees” i que les penes, “en conseqüència, siguin equiparables a les que hi ha en aquests països”.

La desjudicialització, en genèric, era el compromís que va sortir de la taula de diàleg del juliol a La Moncloa. Aleshores no es va concretar més, però la reforma del delicte de sedició és una de les demandes d’aquesta carpeta. Potser la més important, després dels indults.

A Espanya, aquest delicte té una pena màxima de 15 anys de presó. Per cometre’l no cal recórrer a la violència, mentre que a la resta d’Europa, sí que cal. I, tot i això, les condemnes són molt més baixes.

Si la rebaixa de penes tirés endavant, s’aplicaria a futurs judicis per aquest delicte. Per exemple, si Marta Rovira tornés de Suïssa o Clara Ponsatí de Bèlgica. En el cas de l’expresident Carles Puigdemont i de Toni Comín, l’efecte no seria tan clar, perquè la justícia també els reclama per un altre delicte, la malversació.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari