Pedro Sánchez anuncia que derogarà el delicte de sedició

El substituirà per "desordre públics agreujats", i iniciarà el camí legislatiu aquest divendres

El president d'Espanya, Pedro Sánchez

Els grups parlamentaris del PSOE i Unides Podem presentaran aquest divendres una iniciativa legislativa per reformar el delicte de sedició i substituir-lo per un delicte de desordres públics agreujats. Ho ha anunciat Pedro Sánchez en una entrevista a La Sexta, aquest dijous al vespre.

El president del govern espanyol ha defensat que serà una “substitució” del delicte per fer-lo “més o menys homologable a la resta de democràcies europees” i que les penes, “en conseqüència, siguin equiparables a les que hi ha en aquests països”.

La desjudicialització, en genèric, era el compromís que va sortir de la taula de diàleg del juliol a La Moncloa. Aleshores no es va concretar més, però la reforma del delicte de sedició és una de les demandes d’aquesta carpeta. Potser la més important, després dels indults.

A Espanya, aquest delicte té una pena màxima de 15 anys de presó. Per cometre’l no cal recórrer a la violència, mentre que a la resta d’Europa, sí que cal. I, tot i això, les condemnes són molt més baixes.

Si la rebaixa de penes tirés endavant, s’aplicaria a futurs judicis per aquest delicte. Per exemple, si Marta Rovira tornés de Suïssa o Clara Ponsatí de Bèlgica. En el cas de l’expresident Carles Puigdemont i de Toni Comín, l’efecte no seria tan clar, perquè la justícia també els reclama per un altre delicte, la malversació.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.