Vergés fixa l’1 de setembre com a data per tractar la reconsideració de la suspensió de Borràs

ERC ja ha descartat la petició de Junts, que es nega a designar cap substitut per a la presidència del Parlament

  La vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés, i la presidenta suspesa, Laura Borràs

  Foto: @parlamentcat

  La vicepresidenta primera del Parlament en funcions de presidenta, Alba Vergés (ERC), ha convocat per dijous vinent, 1 de setembre, una reunió de la Mesa i una altra de la Junta de Portaveus per resoldre la petició de reconsideració que va presentar Junts en relació amb la suspensió dels drets i deures de l’expresidenta de la Cambra catalana, Laura Borràs. Concretament, la Mesa es reunirà a les 9:30 hores, i la Junta a les 10 hores.

  El grup parlamentari de Junts va demanar a la Mesa a mitjans d’agost reconsiderar la decisió presa sobre Borràs i, per tant, que no se li apliqui l’article 25.4 del reglament del Parlament, el qual preveu la suspensió dels diputats que hagin d’anar a judici per un cas relacionat amb la corrupció. A parer del partit que lidera l’expresidenta de la Cambra catalana, l’aplicació d’aquest article “vulnera drets fonamentals com el dret a la presumpció d’innocència, el dret a la participació política i el principi de seguretat jurídica”.

  Malgrat la insistència de Junts, ERC ja ha descartat reconsiderar la suspensió de Borràs: “Amb coherència amb el que va votar la Mesa a finals de juliol, el que farem és no acceptar la reconsideració. Ens mantenim en la mateixa argumentació”, va manifestar la portaveu i secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta. Els republicans consideren que la millor opció és que Junts designi un substitut de Borràs per acabar amb la interinitat de la presidència del Parlament, però el partit, per ara, s’hi nega.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.