Illa demana “unitat” sobre la seva gestió de la pandèmia: “Es tractava d’un moment molt complicat”

El candidat del PSC critica qui aprofiti el cas Koldo per la campanya: "Tenen el dret a fer-ho, però no hi contribuiré"

Salvador Illa

El candidat del PSC a les eleccions del 12-M, Salvador Illa, ha criticat qui vulgui aprofitar el cas Koldo per la campanya electoral. “Tenen el dret a fer-ho però no ho comparteixo ni hi contribuiré”. En una atenció als mitjans amb motiu de Sant Jordi, el líder dels socialistes catalans ha demanat “unitat” sobre la seva gestió de la pandèmia, quan era ministre de Sanitat. Així mateix, ha reiterat que ell no ha fet “mai campanya” amb la pandèmia, ni a Catalunya ni a l’Estat. Pel que fa a la diada d’aquest dimarts, Illa dit que per Sant Jordi cal “unir els catalans per sobre de les ideologies”.

El cas Koldo ha centrat les preguntes de la premsa en l’atenció als mitjans, l’endemà que Illa comparegués al Congrés dels Diputats. El cap de llista del PSC ha assegurat que ell va fer el que “sentia que havia de fer”: donar explicacions amb “serenitat i respecte” cap a tothom, i defensant una gestió “en un moment molt complicat”, que va “contribuir” per a “superar un moment molt difícil”.

“Jo no vaig mentir en seu parlamentària. Vaig explicar el que ja he explicat diverses vegades. Que cadascú digui el que vulgui i jutgi”, ha defensat Illa, com a resposta al portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, que ahir va retreure a l’exministre de Sanitat el rol que va jugar l’exassessor ministerial Koldo García durant la pandèmia.

“Com és possible, amb tot el respecte als xòfers, que el xofer d’un ministre acabi sent un dels principals proveïdors de material sanitari durant la pandèmia. Jo crec en l’ascensor social i la meritocràcia, però si controlava tant, com és possible”, va dir Rufián.

Illa va admetre ahir davant la comissió de les mascaretes del Congrés dels Diputats que es va reunir amb l’aleshores assessor del Ministeri de Transports, Koldo García. Segons el candidat del PSC, va ser “una sola vegada”, i en aquesta trobada “li va indicar quin era el procediment” i li va demanar “que es dirigís als tècnics” del ministeri per presentar la seva oferta. El resultat, ha afegit, és que el seu equip “no li va comprar res”. “Aquest és l’únic contacte que he tingut amb aquest senyor”, va afirmar.

Durant l’atenció als mitjans d’aquest matí, a la Rambla de Catalunya, una desena de membres de CGT han protestat contra Illa amb proclames com “el PSC fa polítiques de dretes”.

(Visited 19 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari