Aragonès demana a Junts que designi l’hereu de Borràs per a la presidència del Parlament

Jordi Turull respon que "la millor manera d’evitar aquesta interinitat provocada per PSC, ERC i la CUP és revertir la decisió"

Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya (ERC)
Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya (ERC).

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat a Junts que designi al substitut de Laura Borràs per a la presidència del Parlament de Catalunya. “La millor forma per evitar aquest interinat és l’elecció d’una nova presidència del Parlament”, ha afirmat.

Ha assegurat que, si es demostra que l’expresidenta de la institució és innocent, podrà tornar al seu càrrec. “Si després del judici Laura Borràs és absolta, que la pugui ser restituïda”, ha assenyalat.

“Interinat forçat”

El líder d’ERC ha denunciat que la institució està “en una situació d’interinat forçat” i ha exigit que Junts compleixi el pacte de tots dos partits. A l’acord, la presidència parlamentària està reservada per a un membre de la formació postconvergent.

Aquesta setmana, després de la tornada de vacances del Parlament, Junts ha reclamat a la Mesa que reconsideri l’acord sobre la suspensió de Borràs per “esgotar tots els recorreguts administratius” abans d’obrir la via judicial a Europa. “Ells prenen les decisions que consideren oportunes i nosaltres ho respectem”, s’ha limitat a dir Aragonès. ERC descarta canviar la seva posició sobre la suspensió de la líder postconvergent.

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha respost Aragonès amb una piulada en la qual deia: “la millor manera d’evitar aquesta interinitat provocada per PSC, ERC i la CUP és revertir la decisió”. 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides