El PSC guanyaria les eleccions i la majoria independentista estaria en perill, segons dues enquestes

Els sondejos d''El País' i 'El Periódico' pronostiquen una caiguda d'ERC i una pujada de Junts

El candidat del PSC el 12-M, Salvador Illa (ACN)

El PSC guanyaria amb avantatge les eleccions, fregant els 40 escons, i la majoria independentista estaria en perill, segons dues enquestes publicades aquest dimarts que pronostiquen una caiguda d’ERC i una pujada de Junts. Concretament, el sondeig d’El País situa el PSC al capdavant amb 38 diputats, seguit per Junts (33) i ERC (27). La quarta força seria el PP, que pujaria fins als 13 escons, i per darrere se situarien Vox (9), la CUP i els comuns (7) i l’extrema dreta independentista d’Aliança Catalana (1), que aconseguiria entrar al Parlament. D’aquesta manera, la suma d’ERC, Junts i la CUP es quedaria a un escó de la majoria absoluta a la cambra catalana.

D’altra banda, l’enquesta publicada per El Periódico dibuixa un escenari molt semblant. El PSC guanyaria les eleccions amb una forquilla d’entre 38 i 40 escons, seguit de Junts (32-34) i ERC (28-30). Per darrere se situarien el PP (13-14), Vox (8-9), Comuns Sumar (6-7) i la CUP (4-6). Aliança Catalana (0-1) podria entrar al Parlament. Amb aquests números, la majoria independentista no estaria assegurada en tots els escenaris, amb un ventall de 64-70 diputats.

(Visited 108 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari