El PSC se suma a la pressió d’ERC i insisteix a substituir Borràs

Illa assegura que "hi ha mecanismes" per rellevar la presidència del Parlament encara que Junts s'hi negui

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa

    Foto: @maticatradio

    El president del grup parlamentari dels socialistes i primer secretari del PSC, Salvador Illa, s’ha sumat a les veus que reclamen un relleu en la presidència del Parlament arran de la suspensió de Laura Borràs i ha assegurat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que encara que Junts no ho vulgui, “hi ha mecanismes” per substituir-la. Illa, però, no ha volgut especificar quins són i ha assenyalat que prefereix “treballar amb discreció”.

    “El Parlament necessita una presidència en plenes facultats”, ha defensat el cap de l’oposició, que ha demanat a tots els grups polítics que “prevalgui la lògica institucional” i no “la lògica del pacte entre partits” a l’hora de designar un nou president o presidenta per a la Cambra catalana. Illa ha destacat que la presidència s’escull per majoria i, en aquest sentit, ha instat el govern de Pere Aragonès a “buscar aquesta majoria i trobar-la” sense subordinar-se als acords assolits amb Junts, el seu soci de govern.

    El primer secretari del PSC ha reclamat que el relleu de Borràs es produeixi abans del 15 de setembre per tal de no allargar la interinitat del càrrec, ara en mans de la vicepresidenta primera de la Mesa, Alba Vergés (ERC), i, s’ha mostrat d’acord amb la posició d’Aragonès que considera que aquesta interinitat “no és bona” pel Parlament.

    (Visited 59 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari