Cuevillas afirma que Junts no substituirà Borràs com a presidenta del Parlament

El diputat es nega a "donar cobertura i blanquejar" el que considera "una situació excepcional"

    Cuevillas amb Borràs

    El diputat de JxCat al Parlament de Catalunya, Jaume Alonso-Cuevillas, ha afirmat que el seu partit no proposarà cap nom per substituir la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, com ha demanat aquest dijous la vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés (ERC), qui ha assumit les funcions de Borràs. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Cuevillas ha assegurat que “no ho farem” perquè “seria donar cobertura i blanquejar una situació absolutament excepcional”.

    “Esquerra ha decidit suspendre la presidenta perquè ha volgut, era el partit que tenia la clau en la votació i l’actual soci de Junts”, ha destacat el diputat, que ha qualificat la suspensió de Borràs de “decisió política“. Per a Cuevillas, aquesta decisió està lligada a la idea de “tapar la taula de diàleg que suposa una renúncia expressa a la unilateralitat i l’acatament del marc legal i constitucional”.

    Vergés ha instat Junts a assumir les funcions de la presidència del Parlament, tal com estableix l’acord d’investidura, i a què proposi una “fórmula” per fer-ho possible, però segons Cuevillas Junts no contempla aquesta opció. El diputat ha augurat que serà una tardor “molt calenta” i ha assenyalat que les bases del partit hauran de decidir sobre si seguir a l’executiu català o no: “Les bases de Junts hauran de votar i jo percebo molta indignació“, ha advertit Cuevillas.

    (Visited 139 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari