Borràs insisteix que la seva suspensió es va fer per “interès partidista”

La presidenta del Parlament suspesa manté que es va fer un "ús esbiaixat" del reglament

  La presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs

  La líder de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha tornat a assenyalar ERC, el PSC i la CUP per la decisió de suspendre-la com a presidenta del Parlament arran de la causa oberta per presumpte fraccionament de contractes quan estava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). En la conferència que Borràs ha fet per cloure la 54ª Universitat Catalana d’Estiu (UCE), l’expresidenta de la Cambra catalana ha acusat els partits de fer “un ús esbiaixat” del reglament del Parlament i d’actuar com a jutges.

  “Ha estat especialment paradoxal veure com s’ha fet un ús esbiaixat del Parlament per suspendre’m a mi mateixa com a presidenta”, ha manifestat Borràs, que ha afegit que li “costa d’entendre que alguns polítics hagin decidit fer de jutges” i jutjar-la “amb massa frivolitat, amb intencionalitat política i per interès partidista”. La líder de Junts ha assegurat al començament de la seva intervenció que no parlaria sobre la seva situació judicial, però finalment sí que s’hi ha referit en diversos moments.

  “Digui el que digui avui aquí, tot serà sobre interpretat en conseqüència d’aquestes circumstàncies conjunturals en què em trobo”, ha assenyalat Borràs, que ha assegurat que durant els darrers dies s’ha donat una imatge d’ella incorrecta. “Fins ara, quan he aparegut públicament, són els altres els qui han parlat per mi, fins i tot han jutjat les meves accions fent servir vídeos per fer veure el que no era“, ha comentat, referint-se al seu polèmic comportament durant l’homenatge a les víctimes dels atemptats del 17-A.

  La presidenta suspesa del Parlament ha dedicat la major part de la seva intervenció a parlar sobre la seva experiència a la Cambra catalana, i ha afirmat que “el sistema parlamentari està segrestat per la partitocràcia i els interessos dels partits polítics”. Borràs ha criticat el fet que Carles Puigdemont no fos investit president el 2018 per part de l’anterior president del Parlament, Roger Torrent (ERC), i s’ha referit també al vot delegat del diputat Lluís Puig suspès pel Tribunal Constitucional (TC) destacant que “una de les últimes decisions” que ha pres “va ser preservar-li la delegació de vot malgrat la sentència del TC”.

  “El Parlament de Catalunya no és una cambra lliure i sobirana. No hem de tenir or de dir-ho per a saber on som i per poder denunciar-ho. El Parlament només serà sobirà quan sigui el parlament d’una nació lliure i independent”, ha conclòs.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.