Puigdemont lamenta la divisió de l’independentisme i creu que “es perdran vots”

El candidat de Junts defineix el seu partit com la força "a qui més tem l'Estat"

El candidat de Junts a les eleccions del 12-M, Carles Puigdemont, a l'acte públic d'Elna (Nico Tomás, ACN)

L’expresident de la Generalitat i candidat de Junts el 12-M, Carles Puigdemont, ha apostat per “intentar governar” si el partit aconsegueix “una majoria simple, però prou sòlida”, i s’ha mostrat disposat a arribar a acords amb ERC. En una entrevista a El Punt Avui, Puigdemont ha recordat que Junts ja va fer president de la Generalitat de Catalunya un republicà, Pere Aragonès, i s’ha preguntat si ara ERC estaria disposada que el govern el lideri la formació postconvergent.

En aquest sentit, el dirigent de Junts ha lamentat la divisió de l’independentisme i tem que “es perdran vots”. A parer seu, “és el moment de concentrar al màxim els vots en aquella força que té capacitat de confrontació real amb l’Estat”, és a dir, en Junts, perquè segons Puigdemont “a qui més tem l’Estat som nosaltres” i ell surt “a tots els dossiers, querelles o causes”, a diferència d'”altres”. “Potser l’Estat ja està identificant clarament qui no vol de president de la Generalitat. Seria molt trist que per un grapat de vots ens quedéssim a les portes d’una majoria que pugui liderar un nou començament”, ha afegit.

Puigdemont ha assegurat que, si acaba presidint el govern català, es dedicarà “des del primer minut a refer la unitat” de l’independentisme, i s’ha mostrat disposat a mantenir les negociacions amb el govern espanyol, tot i que ha considerat que l’espai “potent” de negociació amb l’Estat és el que Junts ha creat a Suïssa.

El candidat de Junts ha insistit que les eleccions catalanes poden servir per desfer “l’empat permanent tècnic” entre les dues principals forces sobiranistes, i ha destacat el que ha aconseguit el partit amb set diputats al Congrés, en referència a l’amnistia i el “reconeixement” del “conflicte històric”. “El que volem és que en puguin passar moltes més, gràcies a la força que qui negociï tot això no sigui un partit que està a l’oposició, sinó un partit de govern de Catalunya. Que ho faci el president”, ha assenyalat Puigdemont.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari