Junts reclama reconsiderar la suspensió de Borràs com a presidenta del Parlament

La formació afirma que s'han vulnerat drets fonamentals com el de la presumpció d'innocència

    La presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs

    El grup parlamentari de Junts ha demanat aquest dimarts a la Mesa del Parlament que reconsideri la suspensió de Laura Borràs com a diputada i presidenta de la Cambra catalana. En el primer dia de tornada de les vacances d’estiu, la formació ha presentat un escrit instant els membres de la Mesa a reflexionar sobre l’acord que va comportar que Borràs fos apartada fins que es resolgui la causa judicial que té oberta.

    En la petició, Junts assenyala que la suspensió de la presidenta del Parlamentvulnera drets fonamentals com el dret a la presumpció d’innocència, el dret a la participació política i el principi de seguretat jurídica”. A més, la formació es mostra disposada a “esgotar tots els recorreguts administratius” abans d’obrir la via judicial a Europa i dur la situació de Borràs als tribunals europeus.

    Arran de la suspensió de Borràs, la vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés (ERC) ha assumit la presidència de la Cambra en funcions i ha demanat a Junts que proposin un altre nom. El partit que presideix Borràs, però, ja va avançar que no tenen cap intenció de substituir-la com a presidenta del Parlament perquè, a parer seu, “seria donar cobertura i blanquejar una situació absolutament excepcional”.

    (Visited 137 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari