Desigual reacció dels comerciants la primera nit amb aparadors apagats

Alguns establiments han complert la norma, però d'altres mantenien les llums passades les 10 de la nit

    Botiga Zara
    Botiga Zara

    Els comerços ja han començat a aplicar les mesures d’estalvi energètic dictades pel Govern central, i la nit d’aquest dimecres ha sigut la primera amb aparadors a les fosques des de les 22 hores. No obstant això, la reacció dels comerciants ha estat desigual i mentre alguns locals han complert de manera rigorosa amb l’apagada, d’altres no ho han fet passat l’hora fixada.

    Alguns establiments han deixat els aparadors a les fosques quan han tancat la botiga, com en el cas de la botiga Versace al Passeig de Gràcia de Barcelona, i altres ja van preparar-se la setmana passada programant l’apagada de manera anticipada com la joieria Tous o la botiga Gucci. No obstant això, el seguiment de la normativa ha estat desigual, ja que molts comerços no han apagat els aparadors.

    L’obligació d’apagar l’enllumenat a la nit també afecta edificis públics que estiguin desocupats, però no als monuments com la Sagrada Família, en els quals és la patronal que ho gestiona qui decideix què fer. El decret del govern central també estableix la limitació de la temperatura de l’aire condicionat a 27 graus i de la calefacció a 19 i, a més, a partir del setembre, els comerços que estiguin climatitzats hauran de disposar de tancament automàtic de les portes obligatòriament.

    (Visited 68 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari