Ribera descarta “multes immediates” i donarà “un marge” per complir amb l’estalvi energètic

La vicepresidenta tercera adverteix que en cas de desobediència, es recorrerà al Constitucional

  La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera

  Foto: @Congreso_Es

  La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha explicat aquest dimarts que no s’imposaran multes de manera immediata a aquells que incompleixin les mesures d’estalvi energètic aprovades per l’executiu espanyol, sinó que es donarà un cert marge, principalment als petits comerços. En una entrevista a la Cadena SER, Ribera ha afirmat que no creu “que ningú imposi multes immediates”, i ha assenyalat que més aviat s’optarà per “preguntar de mica en mica perquè no s’està complint” el decret.

  La ministra ha insistit que “no es pretén sancionar” els qui no compleixin les mesures d’estalvi energètic, sinó “encarrilar la voluntat d’aportar a l’esforç col·lectiu”, i no ha establert cap termini per a la imposició de multes. Al respecte, ha explicat que això dependrà de les comunitats autònomes, que són les qui hauran “d’interpretar i considerar com s’apliquen les mesures”.

  En aquest sentit, Ribera ha assenyalat que desobeir el decret -com ha amenaçat de fer la Comunitat de Madrid- seria “una gran irresponsabilitat” i ha advertit que en cas que es produeixi una situació així “es pot plantejar un conflicte davant del Tribunal Constitucional“. No obstant això, la ministra ha augurat que no es produirà “una insubmissió generalitzada”, ja que la majoria d’espanyols són “conscients” de la situació actual.

  (Visited 87 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari