El Govern de Sánchez convoca els consellers autonòmics per l’amenaça de boicot al pla d’estalvi energètic

L'Executiu de Pedro Sánchez ha aclarit que les comunitats autònomes estaran obligades a complir el reial decret llei que limitaria la potència de l'aire condicionat i la calefacció als llocs de treball

Teresa Ribera, vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica (La Moncloa)
Teresa Ribera, vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica (La Moncloa).

El Govern ha cancel·lat la reunió tècnica del dimarts 7 d’agost. Ha augmentat la importància de la trobada per parlar del pla d’estalvi energètic i ha convocat la Conferència Sectorial d’Energia, presidida per la vicepresidenta Teresa Ribera i la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, a la qual podran assistir els consellers de les comunitats autònomes demà, dilluns 8 d’agost.

“No s’admeten excuses d’incompliment”. Aquestes han estat les paraules de la vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, després de l’amenaça de boicot d’algunes autonomies al pla d’estalvi energètic que entrarà en vigor el dimecres 10 d’agost, que limitaria la potència de l’aire condicionat i la calefacció als llocs de treball i que obligaria a apagar les llums dels aparadors comercials a les 22.00 hores.

El pla és obligatori

La Moncloa vol que la trobada ajudi a entendre el reial decret llei, tot i que ha aclarit que serà obligatori complir el pla d’estalvi energètic. “L’objectiu de la cita és alinear les polítiques d’estalvi i eficiència energètica de totes les administracions, i reafirmar així de manera solidària el compromís d’estalvi d’un 7% del consum energètic adquirit per Espanya davant la UE per fer front a les conseqüències socioeconòmiques de la invasió d’Ucraïna pel règim de Vladimir Putin”, han explicat fonts de Transició Ecològica.

“Les institucions i els seus responsables són els qui han de donar exemple a la ciutadania i liderar la vocació de solidaritat de la societat espanyola”, han assegurat. Segons el ministeri, ni els portaveus al Congrés ni els representants de les comunitats autònomes han realitzat cap proposta.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari