Els aires condicionats no podran baixar dels 27 graus aquest estiu

El Consell de Ministres ha aprovat el nou paquet de mesures urgents per a l'eficiència i l'estalvi energètic

La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera
La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera

El govern espanyol ha aprovat el primer paquet de mesures per estalviar energia en oficines, botigues, espais culturals, centres comercials i transports. L’aire condicionat no podrà estar per sota dels 27 graus i a l’hivern, la calefacció no podrà passar dels 19. Tot plegat per assolir l’objectiu de reduir un 7% el consum de gas a què Espanya s’ha compromès amb la Comissió Europea per fer front a un possible tall de subministrament des de Rússia.

A més, tots els edificis hauran de tenir les portes tancades i apagar les llums d’aparadors i edificis públics quan no estiguin en ús. També serà obligatori revisar les calderes de gas que ho estiguessin abans de gener de 2021 i es demana fomentar el teletreball. Aquests edificis tindran una setmana de termini per aplicar les mesures després de la seva publicació al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Aquestes mesures han estat aprovades en el Consell de Ministres d’aquest dilluns, l’últim abans de vacances. El paquet de mesures d’estalvi i eficiència energètica té per objectiu reduir “la dependència” de Rússia. La portaveu de l’executiu, Isabel Rodríguez; la vicepresidenta tercera i responsable de Transició Ecològica, Teresa Ribera; i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños; han comparegut en roda de premsa després del Consell de Ministres.

D’altra banda, Catalunya també treballa per reduir la dependència del gas. Aquest dilluns s’han anunciat ajudes econòmiques per impulsar la instal·lació de sistemes d’energia renovable tèrmica. El Govern hi destinarà 27 milions d’euros. Aquestes ajudes es podran demanar a partir d’aquest dimarts i hi podran accedir empreses, autònoms, administracions i entitats sense ànim de lucre. Són ajudes per fer instal·lacions de fred i calor basats en energia solar tèrmica, biomassa o geotèrmia.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.