Més de 1.000 tractors i uns 2.000 pagesos protesten als principals punts de distribució de Catalunya

Els manifestants de l’AP-7 volen passar-hi la nit, i els del port de Tarragona quedar-se un mínim de 24 hores

    Tractors tallant l'A-27 al port de Tarragona (ACN)

    Més de 1.000 tractors, uns 500 vehicles i unes 2.000 persones s’han mobilitzat aquest dimarts en diversos punts estratègics de distribució de productes a Catalunya, com el port de Tarragona, Mercabarna, l’AP-7 o l’Eix Transversal, segons ha informat Unió de Pagesos. Els manifestants que es troben a l’AP-7, a Pontós (Alt Empordà) tenen previst quedar-se a dormir allà, mentre que els del port de Tarragona, on hi ha mig miler de tractors, volen allargar el tall durant un mínim de 24 hores. D’altra banda, els pagesos que han bloquejat Mercabarna han pactat marxar a primera hora d’aquesta tarda.

    Al tall de l’AP-7 a Pontós, els pagesos han aparcat els tractors i han instal·lat barricades on cremen troncs i pneumàtics. La protesta ha obligat Trànsit a fer desviaments i, en sentit sud, els vehicles han de sortir a Figueres sud, mentre que en sentit nord, cap a la frontera, els Mossos d’Esquadra obliguen camions i cotxes a desviar-se per la sortida de Vilademuls.

    L’N-II també continua tallada, entre Vilamalla i Pontós, de manera que la ruta cap a la Jonquera i l’Estat francès és complicada. La policia també obliga els camions que venen de França al Portús a no entrar a l’autopista. Les mobilitzacions també tallen la C-38 a Molló (Ripollès), és a dir, el pas fronterer del coll d’Ares. Els pagesos tenen previst fer-hi una concentració conjunta amb agricultors de França.

    A la província de Barcelona, la C-17 es troba tallada entre les masies de Voltregà i Vic en sentit nord; i a la C-25 a Gurb. En aquesta via, es fan desviaments per la sortida 176 en sentit Girona i per la sortida 183 en sentit Lleida. Per la seva banda, la C-37 està tallada a Manlleu.

    Les principals reivindicacions

    Seguint la convocatòria d’Unió de Pagesos, aquest dimarts els agricultors reclamen, de nou, la reducció de la burocràcia per a la seva feina del dia a dia o la competència deslleial contra altres mercats més desregularitzats, entre d’altres. La setmana passada, els pagesos ja van dur a terme diverses marxes lentes fins a arribar al centre de Barcelona, on dimecres es van reunir amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès; i el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort.

    (Visited 46 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari