El bloqueig dels pagesos fa caure un 83% l’afluència de camions al port de Tarragona

Els gestors de la infraestructura asseguren que les importacions que hi arriben no perjudiquen el camp català

    Un tractor davant l'accés al port de Tarragona i el desplegament policial al seu darrere (ACN)

    El bloqueig dels pagesos al port de Tarragona ha fet caure en un 83% l’afluència de camions respecte a una jornada normal. Els gestors de la infraestructura han constatat que la presència dels tractors tallant els accessos principals ha permès només el pas de 176 camions entre les sis de la matinada i les dotze del migdia d’aquest dimarts, quan aquest dilluns se’n van registrar 1.024. També han caigut un 59,6% les càrregues de magatzem a camió de cereals.

    Els responsables del port de Tarragona han rebutjat les crítiques efectuades pels pagesos i asseguren que les importacions que hi arriben no tenen una “afectació significativa” per al sector, atès que són productes que el país no produeix o que necessita perquè no existeixen al mercat nacional. “Som una infraestructura logística i hem de donar resposta a les necessitats del territori i d’Espanya. Les importacions de mercaderies no suposen cap competència a la nostra producció local, nacional i de la península Ibèrica“, ha defensat el director de desenvolupament corporatiu del Port de Tarragona, Joan Besora.

    L’accés al port per l’eix de l’A-27 s’ha tallat quan a tres quart menys cinc d’onze i es mantenen oberts dos carrils de sortida per emergències. Altres accessos es mantenen oberts per a vehicles lleugers. “Les previsions han funcionat i no s’ha provocat un col·lapse de les entrades, però hi havia transports internacionals que no havien rebut la comunicació i s’han trobat en aquest moment. Però la satisfacció de poder controlar i evitar és notable”, ha valorat Besora.

    Els responsables de la infraestructura han explicat que la policia portuària manté una “vigilància permanent” perquè les protestes es puguin desenvolupar amb “normalitat” i al mateix temps prestar l’ajuda necessària “a qui ho sol·liciti”. També han destacat la coordinació amb els Mossos d’Esquadra i la resta de forces de seguretat a l’hora de regular el trànsit i efectuar mesures addicionals, com l’aparcament de camions o desviaments. S’han mobilitzat un total de 26 agents als torns d’aquest dimarts.

    (Visited 29 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari