Noves protestes dels pagesos amb concentracions a Mercabarna i el port de Tarragona

Els tractors tallen l'AP-7, a l'altura de Pontós, en els dos sentits de la marxa

    Tractors bloquegen l'entrada a Mercabarna per l'accés d'El Prat (ACN)

    Els pagesos han tornat a sortir a les carreteres catalanes aquest dimarts i centren les seves accions a Mercarbarna, el principal mercat majorista de Barcelona i d’Europa en volum de comercialització dels aliments frescos, i al port de Tarragona. Agricultors amb els seus tractors també han iniciat marxes lentes des de diversos punts  i han provocat congestions al tram sud de l’AP-7, a la C-51 direcció Valls i a l’A-2 entre Castellbisbal i Sant Andreu de la Barca.

    Una vintena de tractors provinents del Baix Llobregat i de l’Anoia han bloquejat una segona entrada a Mercabarna, l’accés de Barcelona, després que ja fessin el mateix amb la porta del Prat aquest matí. D’aquesta manera, només queda obert l’accés nord, una entrada més secundària. Els manifestants esperaven que arribessin més agricultors procedents del Penedès i el Bages, tot i que finalment la protesta es mantindrà amb una vintena de vehicles. A l’interior de Mercabarna, l’activitat transcorre amb tota normalitat. Els pagesos tenen previst allargar la protesta fins al voltant de les dues del migdia.

    Pel que fa al port de Tarragona, s’espera que els manifestants provinguin de diverses localitats de la província, com Valls, Reus, el Morell, l’Aldea i Falset. També preveuen participar-hi des de Lleida, les Borges Blanques i Tàrrega, però amb altres vehicles. Actualment, ja hi ha més d’un centenar de tractors, i s’espera que durant el matí n’arribin més, ja que encara hi ha marxes lentes provinents de l’Ebre de camí.

    A banda, aquest dimecres al vespre, entre les 20 hores i la mitjanit, es duran a terme marxes lentes i talls a l’N-420 i C-12, a l’altura de Móra d’Ebre i Móra la Nova. El pròxim dia 21 s’ha convocat una gran mobilització a Madrid, davant la seu del Ministeri d’Agricultura, difon l’ACN.

    D’aquesta manera, els pagesos posen de nou sobre la taula les seves principals reivindicacions, com la reducció de la burocràcia per a la seva feina del dia a dia o la competència deslleial contra altres mercats més desregularitzats, entre d’altres.

    Amb relació a la reducció de la burocràcia, el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, va assegurar divendres que la previsió és que el portal únic comenci a funcionar a finals de març. Segons va dir, ara es troba en una fase beta i s’ha deixat als pagesos que la testegin i facin observacions sobre el seu funcionament.

    (Visited 38 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari